TERÖR MESELESİ

Terör meselesi Dünya’da ki birçok büyük devletin en büyük ortak sorunu! Büyük devletler de ortak sorun haline gelen bu meselenin çözümü için uğraş vermekte ve gerekli durumlarda ortak hareket etmekteler. Diğer büyük Devletler gibi Türk milleti de bu sorunla yaklaşık 30 yıldır mücadelesini sürdürmekte ve sürdürmeye de devam etmekte. Peki, bu sorun nasıl çözülür? Devletlerin bu sorunla mücadele etmek için öncelikli hedefleri neler olmalıdır? Gerçekten de bu sorun çözülebilir mi?

 

 

Toplam maliyeti ülkede yasayan her vatandaşın cebine ortalama 7000 ABD Doları zarar veren, Lazı, Kürdü, Çerkezi her kesimden insanın evine ateş düşüren bir bela haline gelen bu sorun hem maddi hem de manevi yönden ülkemize zarar vermekte ve vermeye de devam etmekte. Her yıl milyar dolarlık bütçeyi bu terör illetinden kurtulmak için askeri alana aktaran Ülkemiz ekonomik açıdan da kayıp yaşamakta.
                                                                                                                                         

 

Sorunun çözümü için uğraş veren ülkemiz, özellikle 90’lı yıllarda illegal yolları denemiş ancak sorunu yine de çözememiştir!!!
Peki nasıl çözülür bizim başımıza örülen bu bela!!! Aslında çözüldü arkadaşlarım bakınız!! Söz konusu örgütün içinde olan çeşitli yapılanmalar yani şahinler veya kanaryalar diyebileceğimiz bir sürü gurup var ve bu guruplar iç hesaplaşmalara düşmüş ne zaman çözüme dair bir adım atılsa hemen bir olay meydana geliyor!!!
Bunun en son örneği ise Gaziantep’e yapılan saldırı.. Bu saldırı, çözüme giden yollara zarar vermek isteyen ve çözüm istemeyen örgütün belli kanatların düzenlediği bir saldırı olduğu apaçık!!!

 

Peki neden bu kadar iyimserim değerli dostlarım? Bir zamanlar terör örgütü bir ahtapot gibi kollarını ülkenin dört bir tarafına salmış Sivas, Erzincan Ağrı olmak üzere hemen hemen Kürt kardeşlerimizin yoğun olarak yasadığı tüm illere sıçramış örgütün etki alanı cok genişlemişti!! Ancak bu gün gelinen noktada ise bir askeri başarıdan ziyade artık Kürt kardeşlerimizde örgütün etkisinden kurtulmuş ve Yaşasın Türkiye diyebiliyor!!!! Daha ilerisini de söylemek gerekirse artık ülkemizde hiç kimse terörün Kürt meselesi olduğuna inanmıyor ve tasnif etmiyor!!!!! 


Diyeceksiniz ki neden hala şehit veriyoruz neden kınalı kuzular şehadet şerbeti içiyor!!! Değerli dostlar, zaten terör illetinin en ağır yönü de burası!!! Ancak olayın çözümü o kadar da kolay olmuyor ve uzun vade de bir zaman gerektiriyor. Nasıl ki bölge insanı 15 yılda viji viji Türkiye diyebildiyse kısa bir zamanda da akan kan duracak buna inanıyorum. Çünkü 1000 yıldır kardeş olan hatta et tırnak gibi olan bu milleti bölemeyecekler!! Belki 15 yıl daha bekleyeceğiz ama barış içinde yaşama hayalimiz o zaman gercek olacak!!!!
Önceki ve Sonraki Yazılar