Kenan YELKENCİ

Kenan YELKENCİ

KAZANAN KİM ? KAYBEDEN KİM ?

Her taraf toz duman… Kurt dumanlı havayı severmiş misali bugünlerde havanın dumanlı olması  gizli  bir güç düğmeye basmış. Türkiye güne sabahın erken saatlerinde yolsuzluk  operasyonu haberiyle  uyandı. Ben  bu  işin  sağına, soluna, altına, üstüne, cemaatine, partisine bakmam. Sadece  bu  ülkede  operasyonlar olduğu  zaman kim ne  kazanmış, kim ne kaybetmiş veya kim neyi amaçlamış ona  bakarım. Belli ki Sayın Başbakan  fincancı  katırlarını  ürkütmüş. Başta İsrail olmak üzere bir  çok Avrupa ülkesinin irite olduğu aşikar. Dolayısıyla Amerika’nın da içinde  bulunduğu yerli ittifak ve sermaye güçleriyle beraber kar ve  zarar hesabını yapanlar, siyaset mühendisi diye tanımlanan güçler  tarafından senaryo  yazılmış ve  bu tiyatro sahneye konmaya başlanmıştır. 
Değerli Dostlar, her gün gazeteleri ve televizyonları tek tek takip ediniz, hafızanıza kaydediniz ve hemen ardından  kimlerin bu gelişmelerden nemalanacağını göreceksiniz. Cemaatlerin hiç birine  asla  bir söz söyleyebilecek ilme sahip değilim. Böyle bir saygısızlıkta bulunmaktan Allaha sığınırım. Ama  ne  yazık ki bugünün arşivlerine bakın ki  kendi yolunda  ve yanında olmayan  bir cemaat diğer  cemaatle ilişkilerini sıcak tutmamış,  komşuluk etmemiş, bir birlerinin  çayını  içmemiş ve bir araya  geldiklerini asla  göremezsiniz. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir islam anlayışı, dünya  görüşü, nasıl bir Allah rızası dostluğudur. Bir  türlü anlayabilmiş değilim. Alim  değilim ama  bazı  hadisleri bilirim. Bu kadarını her Müslüman ın da bilmesi gerektiğine inanırım. 
Ashabdan bir gün peygamber efendimize sormuşlar, cennete kimler girecek diye. Efendimiz s.a.v. cevap vermiş. “Müslümanlar sarih  iman etmedikçe cennete giremezsiniz ve devam etmiş Müslümanlar birbirini sevmedikçe  iman etmiş olamazsınız.” Şimdi ben düşünüyorum da   bu tarifin karşısında bizim şu anki hali hazırdaki konumumuz nedir, inanın tüylerim ürperiyor. Bir bakın ki Müslümanlar gerçek anlamda bugün birbirlerini ne kadar seviyor, yorum  size  ait. 1200’lerde yaşamış  olan Hassan Sabah sözde alimdi, müslümandı ama  bu ümmete hizmet mi etti yoksa  ihanet mi bunu iyi  irdelemek gerekir  diye  düşünüyorum. Bir zamanlar Arabistan  topraklarında yıllarca  Müslüman  olarak yaşamış Lavrens denen İngiliz, Arapları tek başına kandırmış ve Osmanlının yıkılmasında büyük hizmetleri olmuş. Bu casus gibi sözde Müslüman gözükenler her zaman  mevcuttur.  Ve olmaya da devam  edecektir. 
Gelelim yolsuzluklara,  şayet  böyle  bir  durum  söz  konusu  ise Allah  onlarında  cezasını  verecektir.  Ayrıca hepsinin de  hukuk  önünde  cezalandırılmasını canı  gönülden istiyor, sürdürülecek soruşturmaların çarpıtılmadan devamını destekliyorum. Ama birileri  gücünü  ve  kuvvetini  gösterme  adına “ben ne dersem o olur, benim istediğim kadar  demokrasi, benim verdiğim sınırlar  kadar  özgürlük”  diyorsa ona da  söyleyecek  bir  çift  sözümüz her  zaman  vardır.  Sonuç  olarak  bu  durumdan kimler  karlı  çıkacak göreceğiz. Müslüman  geçinen liderler,  sözde Allah dostu olarak geçinen cemaatler, dünyada zalimlerin işkence ve eziyetleri altında inim inim inleyen Müslüman kardeşleri  için  ne yapıyorlar merak ediyorum doğrusu. Ortak bir  kınama dahi yayınlarsalar, kendilerine sevgim ve  saygım on kat, yüz kat daha  artacak, onlara  tüm  ezilen işkence altında  inleyenler adına, insanlık adına teşekkür  edeceğim, saygılarımı  sunacağım. Yoksa Suriye deki  gibi  bombayı atanda, kardeşinin canına kıyan da “Allahuekber”, bombalan da “Allahuekber” deyip bütün vebalini bugünkü sözde Müslümanların çekeceğini ve  ödeyeceğini,  hesabını ne  bu  dünyada,  nede  ahirette verebileceklerini zannetmiyorum. Unutmayınız ki yezid bile Hazreti Hüseyin Efendimizi katletmiş ve buna Kuran-i Kerimden  deliller   bulmaya  çalışmıştır. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar