Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

BU GİDİŞAT NEREYE!...

 Lig’in 7 Haftasında kendi saha ve seyircisi önünde 3-0 kazanılan Fenerbahçe maçından bu yana büyük düşüş yaşayan Ç. Rizespor; kazanamama geleneğini Göztepe önünde de sürdürdü.
Ç. Rizespor aldığı bu kötü sonuç sonrasında 8’er  puanla ligin dibini, B.B. Erzurumspor la birlikte paylaştı. Böylece Ç. Rizespor, büyük umutlarla gittiği İzmir Bornova Stadında da 3 puan bırakarak ligde ki yerini de bir anlamda korumuş oldu.
Maça gelelim: Bi defa Göztepe Lig’in en istikrarlı ve en iyi futbol oynayan takımı. Tecrübe yönünden de üstün bir takım. Kaliteli futbolculardan oluşan bir takım. Bunu baştan ifade ettikten sonra maça gelelim.
İzmir Bornova stadında karşı karşıya gelen Göztepe ile Ç. Rizespor daha henüz maçın ilk dakikasından itibaren Göztepe rakibini ısırmaya başladı. Özellikle tecrübeli Yasin, Jerome ve Alpaslan üçlüsü Ç. Rizespor defansını zorlamaya başladı. 29’ Dakikada Göztepe de Halil’ in ortasını çok iyi takip eden Yasin kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikaya kadar Ç. Rizespor ne yaptı derseniz; iki üç net gol pozisyonundan yararlanamadı.
İkinci yarıda Ç. Rizespor oyuna çok ciddi şekilde asılmaya başladı. Sağlı sollu ataklarla rakip keleye tehlikeli bir şekilde giderken, bir çok net gollük pozisyonları auta göndermekten başka bir varlık gösteremediler.
Sonuç olarak: Bu maçta geride kaldı. Ç. Rizespor 12. Hafta Cumartesi günü saat 16 (4) de Lig Lideri Medipol Başakşehir’i konuk edecek. Bu maçta oldukça zor geçecek. Çünkü Başakşehir hem lider ve bunun yanında liginde en iyi futbol oynayan takımı. Sonucu şimdiden kestirmek mümkün değil. Ancak; Ç. Rizespor ‘un kazanmaktan başka çaresi yok. Çünkü eli mahküm. 
Dolayısıyla bu gidişat şimdilik hiç de iyiye doğru gitmiyor!..
Haydi hayırlısı
 
Önceki ve Sonraki Yazılar