Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR ATEŞLE OYNUYOR....

Tam sekiz haftadır galibiyet alamamış ve  ne oynadığı bile anlaşılmayan Ç. Rizespor hak ettiği bir mağlubiyet alarak; ligde kendini yavaş yavaş ateş çemberinin içine atıyor.
Maça gelecek olursak:
İki takım için de tam bir kader maçıydı. Bu yüzden risklerin minimize edildiği bir ilk yarı izledik. İki takım da oyuna, gol yememe adına temkinli ve tedbirli oynayarak başladı.
Sumudica klasik 5’li savunması ve onların önündeki iki çapasıyla Antepte oynattığı oyun gibi oynamaya çalıştı. Zaten tercih ettiği oyun; ağırlıklı olarak defansa dayalı.
Ancak elinde ne Maxim ve Mirallas gibi üretici, ne de Muhammet gibi bir bitirici var. Tamamen farklı oyuncu modellerinden aynı performansı beklemek imkansız. Bunu hesaba katmadı. Dolayısıyla akım da bir türlü uyamıyor bu sisteme.
Doğal olarak efektiflikten uzak, sert bir savunma futbolu çıkıyor ortaya. Ancak buna rağmen Kayserispor yine de bu duvarı aşıp fırsatlar yakaladı. Golsüz geçen devrenin ardından ikinci yarı Ç. Rizespor biraz risk almaya başlayınca bunu fırsata çeviren ev sahibi Kayserispor daha net pozisyonlar bulmaya başladı. Nitekim daha ikinci yarının ilk dakikalarında orta saha oyuncusu Muhar Ç. RİZESPOR'UN defans hatasını affetmeyerek 48’de perdeyi açtı. 

İkinci yarı'nın başında oyuna dahil edilen "Samudio" da yetmedi....

Yenilen bu şok gol sonrasında inanın Ç.Rizespor futbolcularından saha içinde bu gole isyan eden oyuncu sayısı çok azdı. Sanki gol yemek çok normal bir şeymiş gibi, vurdumduymaz tavırlar içindeydi bir çok futbolcu. Samudio’nun isyankar vuruşuyla 73’te gelen enfes gol bile inanın diriltmeye yetmedi Ç. Rizespor oyuncularını.
Bu vurdumduymaz ve uyuşukluk 34 lük İlhan Parlak; golünü atıncaya kadar....77’de Ramazan’ın ortası, İlhan’ın kafası işi bitirdi. Kayseri bu galibiyetle ateş hattında kartları yeniden dağıttı. Ç.Ruzesoor'u ateş hattının içine çekti.Böylece RİZESPOR'UN galibiyet hasreti 8 maç oldu. 
Sumudika maçtan sonra istifa sinyalleri verdi. İstifa etmesi durumunda Rizespor'da çok şey değişeceğine inanmıyorum.  Her şey tüm futbolcular da başlıyor ve bitiyor. Yani sıkıntı yönetim ve futbolcularda. En kısa zamanda arızanın nerede olduğunu tespit edip, onararak yoluna o şekilde devam etmelidir.
Sonuç olarak Ç. Rizespor bu mağlubiyetle; düşme potasının içine girmedi ama, ateş çemberine biraz daha yaklaştı diyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar