Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç. RİZESPOR BÖYLE DAHA İYİ SEVİLİYOR!...

 Kim ne der ise desin her ne kadar Rize seyircisi (Taraftarı) maça gelmiyor, ilgi göstermiyor ve takımına destek vermiyor olsa da; Ç. Rizespor takımı ona inat daha iyi futbol ve başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.
Ligin 22. Haftasında Ç: Rizespor Ankaragücü deplasman zaferinin ardından, üç gün aradan sonra Balıkesir’i kendi sahası ve seyircisi önünde düelloya davet eti. İki hafta önce çok da dikkate almadığı Altınordu maçının bir benzerinin yaşanmaması için varını yoğunu ortaya koydu. Ç. Rizespor tam takım son derece temkinli, dikkatli ve cesur bir şekilde rakibini oyunun hemen başından itibaren kontrol altına almayı başardı. 
Bunun öncelikli sebebi; Ç. Rizespor; artık her şeyiyle takım olarak hedefe kilitlenmiş ve inanmışlığını gösterdi. Başarı da kendiliğinden gelmeye başladı. Zaten atılan her gol sonrası futbolcuların bir yumak halinde kenetlenmesi ve sevinçlerini hep birlikte hocalarıyla beraber yaşaması bunun kanıtı olmuştur. Bu da seyirciyi iyi motive etmektedir. Ama az sayıda ki taraftar bunu yaşıyor. Gönül isterdi ki; 15 bin kişilik Rize Didi stadımızda en az 10 Bin kişi yer alsın, takıma desteğini maddi manevi versin. Ama nerde!... hala inanmamanın sebebini anlamak mümkün değildir.
Maç ile alakalı söyleyecek fazla bir şey yok. İlk yarı kontrollü; ancak ikinci yarı tamamen gole dönük, rakibinin üzerine çullanarak, sonuç aradı. Biraz panik yaşanıyor gibi görüntü olduysa da golü bulduktan sonra adeta kalbi tekrar çalıştırılan bir insan gibi hayata tutundu. Ardından kombine ataklarla ikinci golü de bulunca zaten rakip otomatikman teslim bayrağını çekti. Her ne kadar direnç gösterdiyse de; Ç. Rizespor’un baskısına gücü ve takatı kalmadı.
Şimdi hafta sonu çok daha önemli bir maçımız var sırada. Elaziğspor geliyor. İyi takım. Sağı solu pek belli olmayan takım. İlk yarı yenebiliriz diye düşündüğümüz maçı 3-1 kaybettik. Hikmet ağanın sayesinde… Ama bu maçta seyirci takımının yanında ciddi şekilde yer almalıdır. Seyirci desteği ne kadar güçlü olursa, takım o kadar daha güçlü ve başarılı olacaktır. Futbolun olmazsa olmazı seyircidir. Zaten iş yoluna girmiş durumdadır. Seyirci de inanır ve takımına destek verirse sonuç daha da kolaylaşacaktır.
İnşallah ligde ki misafirliğimiz 11 hafta; yanı 3 ay sonra bitecektir. Yeter ki buna hep birlikte gönülden inanalım.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar