Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR HÂLÂ KENDİNDE DEĞİL!

Rizesporlu futbolcular ligin ilk maçında karşılaştığı Fenerbahçe karşısında penaltı golü ile kaybettiği maçın etkisinden kurtulamamış bir görüntü çizdi. 90 dakika boyunca Tunay’ın direkten dönen topu dışında pozisyon bulamayan Ç Rizespor pekçok pozisyonda gole izin vermeyen kaleci Gökhan adeta hezimetten kurtardı desek yeridir.
Ç. Rizespor golü erken yedi. Daha henüz 13.cü  dakikada Aytaç’ın indirdiği topla, savunmayı katedip önünü açan Varga, ceza sahası çizgisi üzerinden topu erişilmez noktaya yolladı: 1-0.
Bu gol uzun süre Ç. Rizespor' un gardını kırdı.
Vedat Muriç Ç. Rizespor' dan ayrıldıktan sonra yerini dolduracak golcü bulmuş değildir. Zaten mümkün değil de...
Maça gelecek olursak:
Kaleci Gökhan; Ç. Rizespor' u adeta hezimetten kurtardı demek doğru olur. Moroziuk, Samidio, Boldrin ve Skoda oyun süresince çok kötüydüler. Bu futbolcuların kötü olması ve gününde olmamaları Ç. Rizespor'un işini çok zorlaştırdı. Bunun nedenlerini bir an önce    teknik heyet belirleyip, gereken önlemleri almalıdır. Bu futbolcular Ç. Rizespor' un omurgasını teşkil etmektedir.
Yeni transferlerin, daha henüz takıma adapte olamadıkları net bir şekilde görüldü. Selim, Tunay, Nadir sonradan oyuna giren Nadir ve Remy oyuna öyle çok katkı sağlayamadılar. Ancak golcü diye alınan çabuk ve fileli Remy' i oynanan her iki maçta da ikinci yarının sonlarında oyuna sokulmasını şahsen doğru bulmadım. Çünkü gol yollarında ciddi katkı sağlayacak futbolcun ya formsuz, ya da yok...
Sonuç olarak: Ç. Rizespor yönetimiyle, teknik heyeti ve futbolcularıyla daha henüz lige hazır değiller.
En kısa sürede kendilerine gelmeli ve toparlanmalıdırlar. Aksi halde bu gidişle şu an bulundukları yerden kurtulmaları mümkün olmaz
Bizden söylemesi...

Önceki ve Sonraki Yazılar