Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR’A PATLAYAN PATLAYANA!

 Lig’de zor günler geçiren Ç. Rizespor; Lider Alanyaspor karşısında yediği 5 golle yenilgi zincirine bir büyük halka daha eklemiş oldu.
 
Lider Alanyaspor, 1 günlük Trabzonspor’a emanet bıraktığı Liderliği, Ç. Rizespor karşısında muhteşem bir oyun ve ile geri aldı. Akdeniz ekibi, sahasında ağırladığı Ç.Rizespor’u gol diğer bir deyimle gol yağmuruna tutarken, Cisse ve Bakesatas gibi yıldızlarının önderliğinde 5-2 kazandı.  
Alt sıralardan kurtulmak için çırpınan Ç. Rizespor’a hiç acımadı. Daha henüz oyunun il dakikasından itibaren üstünlüğü ele geçirip, bu  takım tam dişimize göre dercesine daha henüz ilk yarım saat dolmadan 2-0 öne geçti. 
 
Yenilen gollerin hepsi de duran toplardan. İsmail Kartal’da duran toplardan golleri yedik dedi. Peki sen maç öncesinde Alanyaspor’un maç kasetlerine hiç göz atmadın mı? Duran toplardan nasıl gol yenildiğini ve alınması gereken tedbirleri oyuncularına anlatmadın mı?
Daha maçın başında bir ölü top organizasyonundan gelen ilk golde Ceyhun, kendini sadece izleyen üç stoperin arasından çok rahat bir kafa vuruşu yaptı. İkinci golde Fernandes’in yerden pasında stoperlerden biri sadece izleyici pozisyonundayken, ikincisi topu önünden, üçüncüsü de Cisse’yi arkasından kaçırdı.
 
Ne oldu? İlk yarım saatteki 2 fark, Ç. Rizespor’un  gardını otomatikman kırdı ve Alanyaspor’un da daha fazla kendini yormana gerek yok dercesine temposunu düşürdü. Üçüncü çeyrek Cisse-Gökhan mücadelesini saymazsak al gülüm-ver gülüm şeklinde geçti.
 
Ç. Rizespor hiçbir şekilde direnç gösteremedi..
 
İsmail Kartal ikinci yarı farklı hesap içine girdi. Ama yaptığı hesap ve düşünce fiyasko ile sonuçlandı. Şöyleki savunmadan adam eksiltip Aminu Umar desteğiyle çıktığı 2. yarıda hücum etkinliğini sağlama düşüncesi içindeydi. Ancak tam anlamıyla uygulamaya geçemeden Bakasetas’ın golü geldi.
 
Erol Bulut’un takımı golleri sıralarken; yan taraftan maçı keyifle izlemeye başladı. Peki Erol Bulutun keyfi yerinde iken İsmail Kartal’ın durumu neydi?.. Ne olacak tamamen çaresizce, eli kolu bağlı bir şekilde keyifle maçı izlerken İsmail Kartal, Fenerbahçe’den büyük umutlarla kurtarıcı olarak Vedat Muriç karşılığında alınan 4 futbolcudan biri olan 57. Dakikada Barış Alıcı hamlesini yaptı. Ne yaptı Barış? Valla ben de bilmiyorum. Yorum yapmıyorum.
 
Sonuç olarak: Bu maçta Boldrin dışında Ç. Rizespor’da direnen oyuncu yoktu. Şimdi İki Kartal başlarını ellerinin arasına alıp, önce kara kara bir düşünecekler, sonra da alınması gereken acil tedbirleri vakit geçirmeden uygulamaya önümüzdeki Cuma günü saat 8.30’da Rize’de oynanacak olan Ankaragücü maçında başlamalıdır. Yoksa Lig’in dibine demir attığımız yerden kurtulmamız mümkün olmayabilir. 
 
Haa şunu da söylemeden geçmeyelim…Bu iki Kartal’ın kafa kafaya verip, alçak uçuş yapmaları irtifa kaybından dolayı, her an yere çakılma ihtimali olabilir. Bizden söylemesi….
 
Önceki ve Sonraki Yazılar