Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÇAYIN DA TADI KAÇTI..

   210 Bin Çay üreticinin sorunları yıllarca devam etmektedir.Bu yılda aynı; hatta fazlasıyla ürettiği çay ile adeta boğuşmaktadır.Ben bu yazımda çayın sorunlarıyla alakalı yazmayacağım.Çünkü TV ekranlarından ve yazılarımla yıllarca çayın sorunlarını konuştuk tartıştık.Şimdiler de de her sezon olduğugibi, yazılıyor, konuşuluyor, tartışılıyor. Ama; malesef bir arpa boyu  yol kat edilmiş değil.Ben 60 ına merdiven dayadım.40 seneden beri çayı konuşup durdum.Artık herkes gibi bende yoruldum.
   Şimdilerde ise; çayın başka bir sorunuyla alakalı dikkatinizi çekmek istiyorum.     Ülkemizin her köşesinde kaçakta olsa sudan sonra en çok çay içiliyor.İnsanlar yorgunluklarını ve boş vakitlerini çay ocaklarının önlerinde,kafeterya ile kahvehanelerde çay içerek geçirirler.Bu iş sabah erken saatlerde başlar, gece geç saatlere kadar devam eder.
   Ancak;içtiğimiz çay fiyatlarındaki değişik uygulama ve yüksek fiyat vatandaşların tepkisine yol açıyor.Daha önce 50 krş olan çay bazı yerlerde 75 ve 1 tl nin üzerinde satılmaktadır.
     Türkiye de sıcak içecek olarak mademki en çok çay tüketiliyor,böylesine değişik fiyatların uygulanması çay tiryakilerinin tepkisini çekiyor.Her zaman yaş çaya verilen taban fiyatın hemen ardından, çay bardağına kısa sürede yansıtılır.Burda da fırsatçılık yapılır.
     İşte:Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaş;’’Çayın da tadı kaçtı’’diyerek tepki gösterdiler.
    Bir ekmek 50 krş.a satılırken,bir bardak çayın75krş  yada daha üzerinde olması tüketicinin tepkisine yol açtı.
    Vatandaşlar ise yetkililerin bu duruma bir an önce el atmasını istediler.
              
             Orhan  YAZICILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar