Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÇİRKİN FUTBOL; KÖTÜ SONUÇ

 Aslında futbol bir temaşa oyunudur. Görselliği olmalıdır. Futbol izleyen taraftar hop oturup, hop kalkmalıdır. Ama son yıllardaki Türk futbolu bu ayrıntılardan çok uzaklarda.
Bir takım düşünün.. Sahaya çıkıyor, rakibini mağlup etme ya da puan alma adına futbol yerine, her türlü çirkinliği yapıyor. Daha oyunun ilk dakikalarından itibaren kafaya koymuş ya; yatarak futbol oynamaya başlıyor. Diyeceksiniz ki; yatarak futbol oynanır mı? Oynanır işte. Bugün Adanaspor 90 dakikayı yatarak oynadı. İstediği zaman oyunun her aşamasında yattı ve oyunu durdurdu. Hakem de buna çanak tutunca yapacak fazla bir şey de kalmadı.
Ç. Rizespor’a gelince.. Bu maçta çok net gördük ki; ligin zirvesinde olmasına rağmen bunun bilinciyle futbol adına hiçbir varlık gösteremedi. Sanki ligin ilk haftasıymış gibi futbolcular adeta birbirlerine yabancı. Ne yaptıklarını bilmeden, şuursuzca ataklar. Sonuç vermeyen şutlar ve bir çok pas hataları. 
Ç.Rizespor yatsın, kalksın bu maçtan aldığı bir puana sevinsin. Deplasmanda ayrı futbol, kendi sahasında apayrı futbol oynuyor. Oysa kendi sahasında 3, deplasmanda da 3 maçı kaldı. Eğer kendi sahanda bu derece zorlanacaksan şampiyonluk yolunda daha çok sıkıntılar yaşar.
Sonuç olarak: Bu maçı Ç. Rizespor en kısa zamanda unutup; normale dönmesi lazım. Lider konumundaki sorumluluğu ve yerini çok iyi analiz etmesi gerekir. Aksi halde ‘’Kaçan balık iri olur’’ sözünü aklından çıkarmaması gerekir.
Lige iki hafta ara veriliyor. Bu arayı Ç. Rizespor çok iyi değerlendirip; tamamen lige yeniden sarılıp moralli bir şekilde 1 Nisan’da İstanbul’da İstanbulspor la oynayacağı maça iyi hazırlanmalıdır.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar