Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

DEĞİŞİMLE İMTİHAN OLMAK!...

 aklaşık 55 yıldan bu yana bu şehri ve insanını tanıdım, tanımaya da yaşımız el verdikçe inşallah devam edeceğiz.. (Haa bu arada yaşımızın ibresi de 68'e vurdu)
Hemen gündemdeki konuya gireyim...
Eskiden farklı alanlarda tanıdığım, kısıtlı maddi olanaklar içerisinde yaşamak zorunda olan bazı kimselerin, bugün çok önemli makamlara ve maddi imkanlara sahip olduğunu çok iyi bilmekteyim.
Olabilir!...
Allah daha çok versin ve artırsın!..
Gözümüz asla yok!...
Fakat onların bir kısmını tanıyamadığımı da itiraf etmeliyim. Sanki o tanıdıklarımın yerine başkaları gelmiş gibi hissetmekteyim. Önemli değişime uğradıklarını gözlemekteyim. Onların adeta başka birisi olduğunu düşünmekteyim.
İnsanların çeşitli sınavları olabilir. Bunlar; makam, mevki, unvan, mal, para ve diğer şeyler olabilir. Konusu farklı olsa da sınavın her an her yerde olduğu ifade edilebilir…
 
İş dünyasında da geçmişte genel olarak üç tip grup insan modeli gözlemledim. Birincisi, belli makamlarda olanlar; diğeri, makamlarda olmak istemelerine rağmen olamayıp ancak makamlarda olanları devamlı eleştirenler...
Sonuncusu da makamlarda hiç olamayanlardır.
Aslında bunların ilk ikisi grup psikoloji ile hareket eden, şartlara ve zamana göre de sürekli makamlarda olan insanlardır.
Bir güç gelince bir grup, diğer güç gelince de diğer grup makamlara gelmektedir. Yani tabiri caizse birileri oyunda olunca, diğerleri yedek kulübesinde oturmaktadır. Yönetim değişince; oyunda olanlar yedek kulübesine, yedek kulübesinde oturanlar da oyunda olmaktadır. Manzara genel olarak aynıdır. Oyuncular değişse de seyirciler yani üçüncü grup pek değişmemektedir.
 
Bu durumun normal hayattaki oyundan farkı; yedek kulübesinde olanların, oyunda olanları devamlı suçlaması ve eleştirmesidir. Kötü oynadıklarını iddia etmesidir. Fakat ne hikmetse, oyunda kim olursa olsun, hepsinin oyunu hemen hemen birbirine benzemektedir. Seyirciler de bunlardan çok etkilenmektedir. Onlar her zaman yedekte olanların daha iyi oynayacağına inanmaktadır; inandırılmaya çalışılmaktadır. Bu döngü sürekli böyle dönüp durmaktadır…
Sonuç: Pek yakın zamanda yukarıda bahsettiğim bu tip oyuncu gruplarının nerelerde, ne zaman ve nasıl antrenörlerin gözüne girip oyuna dahil olacaklarını bu gözlerimizle tabii ki; sizler de bizlerde yaşarsak göreceğiz.
Sağlıcakla kalın...
Önceki ve Sonraki Yazılar