Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

DİYANET’TEN " GEÇ KALMA GENÇ GEL "

 Günümüz şartlarında gençlerimize maneviyat için çok önemli bir davet var. (Diyanet’ten)
Diyanet İşleri Başkanlığı bir slogan ile gençlerimizi camilere davet etmektedir. ‘’Geç Kalma Genç Gel’’ sloganı ile ülkemizde yeni soluk başlatmaktadır. ‘’Geç Kalma Genç Gel’’ çok doğru bir slogan. Çünkü ibadet yerlerine gençken gidilmeli, yani kısacası ibadet her daim olmalıdır.
Malumunuz hepimizin gördüğü ve yaşadığı; camilerimiz sadece cumadan cumaya, bayramdan bayrama gidilecek yerler değil . Veya ihtiyarlarımız her daim geçeceği yer değildir. Asıl olan camilerimiz her zaman sık sık gidilecek yerlerdir.
Son yıllarda; Diyanet İşleri Başkanlığı gençliğimize önem vererek, gençlerimizin bir araya gelmesini sağlıyor. Yaz tatilinde gençlerimizin Kur’an-ı Kerim öğrenmeye teşvik etmesi çok güzel bir çalışma idi. Bu tür çalışmalar sürekli olmalı ve desteklenmelidir.
Gençlik için uğraş alanı çok. Zaman hızla akar farkında bile değil. Gençlerimize günler yetmez. Hele günümüz şartlarında telefon ellerinden bir türlü düşmez. Bilgisayar ve özellikle de internet gençlerimizin toplumda soyutlamaktadır. Teknoloji olmalı ama;  gençlerimiz tamamen teknolojiye de bağımlı hale gelmemeli.
Gençlerimiz kütüphanelere, ilim meclislerine, camilere…vs. yerlere çok az gitmektedir. Bu mekanların dolması için ilk başta aileye , sonra çeşitli kurumlarımıza büyük sorumluluk düşmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı örnek çalışmalarıyla ailelerimize ve gençlerimize sahip çıkmaya çalışmaktadır.
Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Camiler ve Din görevlileri haftası kapsamında ‘’Geç Kalma Genç Gel’’ sloganı ile gençlerimizle ilgilenmesi Üniversitelerde, yurtlarda seminerler ve paneller gerçekleştirmektedir. Ayrıca engelli gençlerimiz ve cezaevlerindeki gençlerimizde unutulmamış , onlara özel olarak sanat sergileri, seminerler ve paneller düzenlemektedir. 
Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığını canı gönülden tebrik ederek bu çalışmaların yılda bir hafta değil de sürekli olması bence daha güzel olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığının imkanları çok şükür her yerde var. Toplumsal konuları her ay, her Cuma bir başlık altında işleyebilir. Her İlde her ilçe de hatta her köyde çeşitli etkinlikler düzenleyebilir. Bu şekildeki çalışmalar ile camilerimiz toplumsal birlikteliği  ve manevi birlikteliği sağlamış olacaktır..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar