Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

FORMALİTE BİR MAÇ OLDU!..

Bilindiği gibi Ziraat Türkiye kupasında Ç. Rizespor; Beşiktaş maçına gelmeden önce F Grubunda oynadığı 6 maçın 4’ünü galibiyet 1’in de de beraberlik alıp grubunda lider olmayı garantilemişti.

Dün akşam Rize Yenişehir stadında oynanan Beşiktaş maçın dan da alınan 1 puanla grubunda ki yeri değişmedi. Dün gece oynanan maç, formalitenin ötesinde değildi.

Maça gelecek olursak: Her iki takımın hocası da gençleri, yedek oyuncuları ve yeni transferleri sahaya sürmeyi ve onlara şans tanıma yolunu seçti. Doğru da yaptılar. Onları daha iyi tanıma adına tam bir fırsat değerlendirilmiş oldu. Bu yüzden her iki takım da rahat futbol oynadı.

Ancak bu maçta görüldü ki; Pazar günü yine kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız ciddi lig maçı öncesi Beşiktaş gerçek gücünü göstermedi, ya da gösteremedi. Tabii ki ‘’Hikmet Karaman hoca her şeyin çok iyi farkında’’. Öyle de olmalı.

Artık bu maçlar geride kaldı. Ç. Rizespor için önemli olan ligdir. Puan cetvelinde bulunduğu yerden hiçte hoşnut ve rahat değildir. Bunun bilincindedir. Beşiktaş ise şampiyonluğa giden yoldan kopmak istemiyor. Biz de tehlikeli bölgeden bir an evvel uzaklaşmak istiyoruz.

Çünkü ligde kendi sahamızda oynadığımız hiçbir maçı kazanamamış olmanın stresi var. Ondan dolayı Ç. Rizespor için hayati önem taşıyan bir maç olacak.

Sonuç olarak: Dün akşamki maç; dediğim gibi gençlerin maçı oldu. Çünkü maç öncesi her iki takım da turu garantilemişti. Al gülüm ver gülüm şeklinde geçen maçta her iki takımda istediğini aldı diyebiliriz.

Ama yarın akşam ki maç; bu görüntülerin çok uzağında olacaktır.

Şimdiden başarılar diliyorum… Haydi hayırlısı…

Orhan Yazıcılar

Önceki ve Sonraki Yazılar