Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

İKİ FARKLI Ç. RİZESPOR!..

Ligin 7. Haftasına kadar oynanan oyunlardan ve alınan puanlardan istediğini elde eden ve alınan puanlardan anlaşılacağı gibi bir anlamda istediğini elde eden ve istediği gibi skorlarla kapatan Ç. Rizespor Bursa karşısında oyuna iyi moralle başlamıştı.

Tabii ki Süper Ligde tek namağlup durumda olan Ç. Rizespor; bu yenilmezliğin de verdiği moral ve cesaretle oyuna başladı.

İKİ DEVREDE; İKİ FARKLI MAÇ:

İlk yarı Ç. Rizespor oynadı Bursaspor karşıladı. Bu yarıda en az 6 gollük pozisyona giren Ç. Rizespor bunlardan sadece 38. Dakikada sadece bir tanesini değerlendirebildi. Bu da beraberlik golü olarak geçerli sayıldı. Konuk Bursaspor ise; Ç. Rizespor’un saldırgan ve cesaretli oyun oynadığını bildiği için, iyi teşhis etmiş olacak ki aksine çok sakin, çok rahat oynadı. Bu yarı da kesinlikle hücumda neredeyse hiç yoktular. İşte tek pozisyonu oldu 29. Dakikada. Onu da gole çevirip 1-0 öne geçtiler. Ama onun öncesine 5.Dakika da Kweuke’nin şutu kornerle kesildi. Daha bir çok net ataklar Ç. Rizespor adına sonuç vermedi.

ÇOK FARKLI İKİNCİ YARI:

Bursaspor ilk yarının aksine ikinci yarıya tamamen hücumu düşünerek başladı. 59.dakikada Bursaspor bunun semeresini Necid ile kazandığı golle gördü. 2-1 Mağlup duruma düşen Ç. Rizespor, bu dakikadan sonra tamamen şuursuz ve defans hatalarıyla oyunu sürdürmeye çalıştı. Ancak 3. Golü de ağlarına görünce yapacak bir şey kalmamıştı. 90 artı’da kazanılan penaltı ve sonrasında Kweuke’nin attığı gol sadece teselli oldu.

Sonuç olarak: Ç. Rizespor ilk yarıda yakaladıkları fırsatları değerlendirebilmiş olsaydı ilk yarıda maçı koparabilirdi. Ancak yediğimiz gollerde ki savunma zaafları son derece düşündürücüydü. Bursaspor ilk dış saha 3 puanını ikinci yarıda akıllı futboluyla kazanmış oldu.

Demek ki akıllı oynamak ve oynatmak lazım….

Önceki ve Sonraki Yazılar