Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

KONYA’NIN ETLİ EKMEĞİ İYİ GELDİ !

 Bilindiği gibi her yörenin kendine özgü öne çıkan meşhur yemekleri vardır. Konya da etli ekmeğiyle meşhur bir ilimizdir. Çıtır çıtır olur. Yenmesi de çok güzeldir. 
Lig’in 13. Haftasında Ç. Rizespor Didi stadında Konyaspor’u konuk etti. Böylesine güzel olan etli ekmeği çayla birlikte afiyetle mideye indirdi. İşin espiri tarafıydı.
 
Maça gelelim. Ç. Rizespor için bu maç 9 puanlık bir maçtı. Geçen hafta Denizli de 2-0 yenilen ve çok bir varlık gösteremeyen Ç. Rizespor; moral motivasyon açısından görünürde sıkıntılıydı. Ancak bu maç kendileri için ölüm kalım maçı olduğunu çok iyi bildikleri için maça çok hızlı ve tempolu başladılar. Daha oyunun henüz 2. dakikasında futbolcular oyuna ısınmadan Ç. Rizespor sahanın vasat ama; yine de 90 dakika oyunda kaldığı için iyilerinden olan Oğulcan Çağlayanla 1-0 öne geçti. Bu gol Ç. Rizespor için anzer balı niteliğindeydi. Konyaspor için de şoklama mahiyetindeydi.
 
Ç. Rizespor sağlı sollu ve bilinçli bir şekilde 1-0 ‘ın verdiği cesaretle iyice saldırmaya başladı. Oyun üstünlüğünü ele geçirmişti ki; bunda da muvaffak oldu. Oyunun 9. Dakikasında sahanın en iyilerinden Umar Aminu durumu 2-0 ‘a getiren golü kaydetti. İki dakika sonra Konyaspor bir gol buldu ve durum 2-1 oldu. İşte tam bu dakikadan sonra Ç. Rizespor tabir yerinde ise sanki şoklama olmuş gibi oyunu bıraktı, defansa çekildi. Halbuki daha oyunun 12. dakikasıydı. Bu durum Ç. Rizespor’a 15 dakika devam etti. Sonra silkelendi ve kendine geldi oyuna döndü. İlk yarı 2-1 üstünlükle tamamlandı.
 
İkinci yarı Ç. Rizespor oyuna kontrollü başladı. Niyeti hem skoru korumaktı, hem de kontra ile bir gol daha nasıl bulurum onun hesaplarını yapmaya başladı. Yaptığı bu hesap tuttu ve oyuna sonradan giren Yan Medeiros SASSE ile bir gol daha buldu. Durum 3-1 ‘e geldi. Bu skor hem futbolcuları, hem teknik heyeti ve hem de taraftarı rahatlatmış oldu.
Artık Ç. Rizespor kendi sahasında kazanmayı öğrendi. Bu son derece önemlidir. Çünkü deplasmanda Kayseri ile oynadıktan sonra kendi sahasında Kasımpaşa’yı konuk edecek. Kayseri henüz Lig’in dibinden kurtulmuş değil. Bu deplasman maçı oldukça çok zor geçecek. Ardından Kasımpaşa ile kendi sahasında oynayacağı maçı bir şekilde kazanması lazım. 
Hulasa edecek olursak; bugün oynanan maç, futbol adına belki çok güzel görüntü vermedi ama; önemli olan kazanmaksa bu gerçekleşmiş oldu. Bugünkü sonuç itibariyle Ç. Rizespor; taraftarıyla, yöneticisiyle ve her bir futbolcusuyla mutluluğu yaşattı ve yaşadı.
Teşekkürler….

Başarılar diliyorum….
 
Önceki ve Sonraki Yazılar