Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

MASKEYE İNANMAYANLAR!... TAKMAYANLAR!.....

Yıllar önce bir özel kanalda Hülya Avşar'a bir program yaptırdılar. Ülkemiz o dönemin belası AİDS ile yeni tanışmış, ölenler kireçlenerek gömülmeye devam ediliyordu. Hülya Avşar telekız gibi dolaşıyor, teklif edenlere AİDS’li olduğunu söylüyordu. 10 kişiye söylediyse 8’i kabul etmişti. Bunun adı cehalet, eğitimsizlik her ne derseniz deyin. Şimdi de aynı deli cesareti, cahillik devam ediyor. Maskeye inanmayan, takmayan az da olsa mevcut.

En yakınlarımızdan yakalanan olsa da, vefat edenler olsa da ikna olmayan bir kitle hala mevcut. Bulaşmasın diye okullar kapalı ama çocuklar dışarıda birlikte oyundalar. 65 yaş üstü dahil hiç kimse işi yoksa evinden çıkmamalı, kısa süreli çıkmalı ve mutlaka maske takmalıdır. Kendini, ailesini düşünmeyen duyarsızlar bunun kul hakkı olduğunu düşünüp maske takmalı, kurallara uymalıdırlar. Bursa'da bir sokak düğünü yapılıyor. 20’den fazla insan halay öncesi sarılıp halka oluşturuyorlar. Sosyal mesafe sıfır. Sonra müzik başlıyor ve başlıyorlar kıvırmaya. Sosyal medyadan sonra haber bültenlerine konu olunca düğün sahibine ceza yazılmış. Geçti Bor’un pazarı misali... Nerede Bursa Valisi? Yanlış.

Yine medyadan bir örnekle yazımızı bitirelim. Haberlerde yer aldı, bir vatandaş Corona’ya yakalanmış, evlerinin önünde çekim yapmışlar, sanırsınız ki cami kapısı, o kadar çok ayakkabı var. Geçmiş olsuna gelmişler, iyi mi?

İstanbul Kartal’da asker uğurlama konvoyu yapılmış, havaya ateş açanlar, çakarlı araçlar, dirift yapanlar… Yanlış.

Maske takmayan bazıları polise uyarı sırasında hakaret ediyor, tehdit ediyor, makbuzu alıp yırtıyor, polise mukavemet ediyor. Yanlış.

Ama polisimiz de zengin fakir, iş yeri sahibi, gariban, sosyal statüsü vs. bakmadan, istisnasız herkese aynı davranmalı, aynı uygulamayı yapmalıdır. Ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar