Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

MEVLANA HATIRINA!..

Denk güçlerin karşılaştığı Ç. Rizespor –Konyaspor maçında gol sesi çıkmadı ama; hızlı ve temposu açısından güzel, keyifli ve de dostane bir maç izledik.

Türkiye’de biraz daha net görünebilir ama, dünya futbolunda her nedense santroforlar bayağı egoist olur. Bunun yanında alıngan ve de çok çabuk küserler, tavır koyarlar. Ben şahsen yıllardır buna çok defa şahit oldum. Gençleri bırakın belki heyecanından ve gösterişinden olabilir ama; dünyaca ünlü yıldızlar da bile bunları gördük.

İşte Cuma akşamı oynanan Ç. Rizespor-Konyaspor maçındaki Kweuke’nin kaçırdığı, ya da atamadığı çok bariz net gol pozisyonları bunun bir göstergesi değil mi? Madem ki bugüne kadar çok rahatlıkla atabildiğin bu pozisyonlardaki gollerini neden bu maçta atamadın? Çünkü biraz egoistlik sen de de vardır. Eğer bu maçta egoist davranmasaydın çok daha rahat pozisyonlarda olan arkadaşlarını görüp; onlara gol atmasını sağlardın. Ama olsun. Sen yine futbolun büyüğüsün. Bu maçtaki hatalarını geçmişi göz önüne alarak görmemezlikten gelmek mümkündür.

Gelelim maça: Ç. Rizespor ve Konyaspor arasında oynanan bu maç; başta da ifade ettiğim gibi, birbirine yakın futbol anlayışı ve denk kuvvet şeklinde geçti. Konyaspor; Ç. Rizespor’un gücünü çok iyi analiz etmiş ki; defansını kalabalık ve daha çok ayağa top tutarak oyunu dengede tutmaya çalıştı. Buna da başarılı oldu. Eski kalecimiz kalecileri Serkan Kırıntılı bayağı günündeydi ve iyi kurtarışlar yaptı.

Ç. Rizespor’da Mehmet Akyüz ve Ahmet İlhan vasat futbollarını bu maçta da ortaya koydular. Defansta genç Ertuğrul; ikinci maçını oynadı ve kendine biraz daha güven gelmiş. Genelde takım olarak gelecek maçlarda daha iyi bir izlenim vermeye devam edeceği inancımız sürecektir. Bu maçta olduğu gibi; bundan sonra oynanacak maçlarda da, yeter ki taraftar takımına sahip çıksın.

Orhan Yazıcılar

Önceki ve Sonraki Yazılar