Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

MUHTARLIK CİDDİYET VE SORUMLULUK İSTER!. ‘’YAPABİLEN İÇİN’’

 19 Ekim ‘’Muhtarlar günü’‘ Bu nedenle tüm Muhtarlarımızın öncelikle bu gününü kutluyorum. Köylerimizin ve Mahallelerimizin adeta gözü, kulağı olan muhtarlarımız; vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenmektedirler.
Ancak bu güne kadar 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle ilimizde öyle çok bir etkinlik görmedik. Ama inanıyorum ki; sayın Cumhurbaşkanımızın son yıllarda büyük değer verdiği muhtarlarımız; kendileri için bu günü daha bir etkin hale getirirler.
 Muhtarlık müessesesinin, Türk kültürünün ve toplumsal hayatının önemli yapı taşlarından birisi olduğunu çok iyi biliyoruz. Muhtarların şu son yıllarda AK Parti hükümetlerinin reformları sayesinde hak ettikleri konuma getirildiğini söyleyebilirim. Bu dönemlerde yerel demokrasinin güçlenmesi adına önemli adımlar atıldığına dikkat çekmek istiyorum. Dolayısıyla “19 Ekim gününün ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlenmesi, son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi; devletimizce, en küçük mahalli hizmet birimi olarak muhtarlara verilen önem ve değerin göstergesidir. 
Köy ve Mahallelerimizin adeta gözü, kulağı olan muhtarlarımız; vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenmektedirler..
Muhtarların; hem milleti, hem de devleti temsil gibi önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini ve bu anlamda demokrasinin yerelden başladığına ve büyük devlet olmanın yolunun yerelden geçtiğine inanıyoruz. İşte bu çerçevede; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta muhtarlığın önemine vurgu yapmaktadır. Bu anlayışla muhtarlarımızla sürekli işbirliği halinde siyaset yapmaya devam ediyor. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin en ücra köşesinde yapılması gereken çalışmalar ve halkımızın beklentileri hususunda muhtarlarımızla istişare ediyor, mümkün olduğunca onlarla birlikte, hizmetin halka hızlı bir şekilde ulaştırılması için çalışıyor. Vatandaşa doğru hizmeti götürebilmek için muhtarlarımızın görüş ve önerileri her zaman vazgeçilmez olmalıdır. 
Bundan dolayı da demokrasinin seçilmiş neferi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar