Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZE "EVDE KAL" ÇAĞRISINA UYUYOR MU?

 Resmi rakamlara göre bugüne kadar Korona' dan dolayı Rize'de ölü sayımızının 8 olduğu açıklanmış.
Bu rakam ilimizin nüfus oranına göre tabii ki fazla gözüküyor.
Benim anladığım; alınan bunca önlem ve tedbirlere rağmen hala uymayan ve uymak istemeyen çok fazla insanımız var. Bu durum, gerek zorunluluktan, gerekse umursamazlık tam...
Alınan tüm tedbir ve önlemler, kimsenin hürriyetini alı koymak değil, nedir bu duyarsızlık?. Anlamak mümkün değil.
Rizemiz' de tüm sağlık birimleri işin başından beri teyakkuzda. Valisiyle, belediyesiyle herkes görevini bu hakkın yerine getirme gayreti içindeler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Umulur ki; bu iş sonuçlanana kadar gevşeklik göstermezler.
Ya arkadaşlar! Devlet yetkilileri diyor ki, " Zorunlu olmadıkça dışarı çıkma" bunu kimin için söylüyorlar? Dünya bu uygulamayı çok iyi yapıyor. Gerekirse zor kullanıyor. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki; dışarı çıkmakla bu salgına hem kendin bulaşma, hem de sevdiklerine salgını taşıma, bulaştırma...
Bu kadar  basit!... Bunun neresi anlaşılmaz ki? Hayret ediyorum. Hala bu salgını ciddiye almayan, kural tanımayan, aylak aylak gezenler çoğunlukta.
Bakın bu gidişle bu salgın haftalarca veya aylarca devam edecek gibi duruyor. Ülkemizin bir an önce bu salgından kurtulması gerekiyor. Yoksa sıkıntı bu şekilde devam ederse daha da büyüyecek.
İyisi mi!.. Gelin hep birlikte kurallara uyalım ve alınan önlemlere hep birlikte katkı sağlayalım. Tedbirleri yok saymayalım...
Yapılacak şey çok basit. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyalım. Sevdiklerimizle birlikte evde kalmayı sürdürelim.
Bu lanet salgına bulaşma , başkalarına da bulaştırma. Maskesiz ve tedbirsiz dışarı çıkma güzel kardeşim....
Şükür ki, maske, eldiven, kolonya ve dezenfektan gibi korunmak ve temiz kalmak üzere ihtiyaçlar simsarlar dan kurtardı. Ama vatandaşa ulaşması      konusunda da hiç bir gelişme olmadı. Bu hafta sonu tüm Türkiye genelinde dağıtımı inşallah yapılacaktır.
Bunun yanında vatandaşımızın iaşesi, temizlik malzemesi, şu, doğalgaz gibi olmazsa olmaz ihtiyaçları temin altına alınmalı.
Sonuç olarak: Alınan kararlara uymaya devam etmeliyiz. Tedbirsiz davranmamalıyız. Önlemleri hiçe saymamalıyız. Unutmayalım ki; devlet vatandaşı için vardır. Vatan ve vatandaş için de devlet vardır.
Mutlu kalın; sağlıklı kalın.
Önceki ve Sonraki Yazılar