Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZESPOR’DA İŞLER TIKIRINDA!

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir derler. Çok doğru bir sözcük. Çünkü Ç. Rizespor Eskişehir maçından itibaren başladığı çıkışını Erciyes maçıyla devam ettirdi. Dörtte üç yapan Ç. Rizespor’da işler tıkırında diyebiliriz.

Gelelim maça: Ç. Rizespor son haftalarda oynadığı oyunların tümünde; birlik ve beraberlik, takım ruhu, takım oyunu, kaynaşma ve yardımlaşma zirve yaptı. Bunun semeresini de bu maçta fazlasıyla gördük.

Hikmet hocanın talebeleri hocanın anlattıklarını sahaya o kadar güzel yansıttılar ki; ancak bu kadar olur dedirtti. Bura da en büyük avantaj ise Hikmet Hoca’nın geçen yıl bu takımı çalıştırıyor olmasıydı. Çünkü A’dan Z’ye kadar Erciyes’i analiz etmiş ki; ona paralel olarak da oyun kurgusunu başarıyla uygulamış oldu.

Ç. Rizespor çok bariz defansif oyun ortaya koymadı. Çünkü rakibin mutlaka üzerine geleceğini çok iyi hesap edip, daha çok ofansif oyunu tercih etti. Sahanın her tarafına istediği gibi yayıldı. Her bir oyuncu görevlerini en iyi şekilde yaptı. Bu maçta hiçbir oyuncu vasatın altına düşmedi. Hikmet hoca; elindeki Kweuke gibi önemli bir silahını nasıl kullanacağını iyi analiz etmiş olacak ki; verilen görevi bunca tekmelere rağmen çok iyi yapan oyunculardan sadece biriydi.

Bu maçın başından sonuna kadar gerek oynanan futbol ve gerekse atılan goller on üzerinden on numaraydı. Söylenecek fazla söze gerek kalmadı. Geçen hafta yazmıştım. Tekrar hatırlatmak isterim. Necati Hocamızın duasının arkasındayım. Bu takımın hem duaya hem de morale ihtiyacı vardı. Bu da gerçekleşmiş oldu.

Biz dualarımıza Fenerbahçe maçıyla devam ederken Ç. Rizespor da galibiyetlere devam edecektir. İnşallah diyorum. Dualarımızla yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

İnşallah bu yıl ligde kalmak gibi bir sıkıntının yaşanacağını bu saatten sonra düşünmediğim gibi; kalan 9 maçta alınacak başarılı sonuçlarla ligi çok iyi bir yerde tamamlayacağız inancını taşıyorum.

İlk beş neden olmasın? Olacak İnşallah.

Orhan Yazıcılar

Önceki ve Sonraki Yazılar