Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

SİMÜLASYON İÇİN İLK BALYOZ VURULDU

 Simülasyon Merkezi projesinin ilk adımı önceki gün Tıp Fakültesi binasında atıldı.
Rize RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek’in önderliği ve girişimiyle sağlık alanında gerçekleştirmek istediği projeler arasında yer alan Simülasyon Merkezi projesinin ilk adımı atıldı.
RTEÜ Tıp Fakültesinin son derece başarılı ve tecrübeli Rizeli dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek; Rize’de 50 Yıla hizmet verebilecek olan Sağlık Külliyesinin proje çalışmalarına devam ederken, diğer taraftan da, aynı Fakülteye eğitim amaçlı kurulacak olan Simülasyon merkezinin de kazandırılması için il balyozu vurdu.
Bilindiği gibi Simülasyon Merkezi’nin kurulmasındaki amaç; bu cihazlarla öğrenci ve öğretim üyelerinin kendilerini geliştirmesine yönelik eğitim, asistan ve öğrencilerin ise bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik çok önemli bir çalışma olacaktır.
RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek burada yaptığı açıklamada: ‘’Arkadaşlarımızla gerçekleştirmek istediğimiz faaliyet son teknolojinin fakültemizde kullanılması ve pratiğe yönelik olarak özellikle hekimlerimizin el becerilerini daha üst seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz. Burada amaç; Teknolojiyi gündelik hayata uyarlayan bu yöndeki çalışmalar, hekimlerimizin performanslarına ve gelecekte sağlık alanında hizmet verecek tıp öğrencilerimize olumlu yönde etki ederek, başarıyı ve hasta memnuniyetini artıracaktır’’ Dedi.
Dekan Şimşek: ‘’Bütün engelleri aştık ve sözünü ettiğimiz tarihte Tıp Fakültemiz Simülasyon Merkezi için ilk balyozu Allah’a şükür vurduk. Bundan sonra büyük hedeflerimiz ve projelerimiz için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. ‘’Durmak yok; yola devam’’ dedi…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar