Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÜÇ PUANA İNANAN KAZANDI

 Dün akşam Kayseri’de oynanan maç, özellikle Kayserispor için son derece ölüm kalım maçıydı. Bu atmosferde oyuna başlayan her iki takım mutlak kazanmayı hedeflerken; Kayserispor  Lig’in dibine demir atmasının sıkıntısıyla gol aramaya başladı.
Her iki takım da maça temposu yüksek ve sert oyunu tercih ederek başladı. Daha oyunun henüz 3. dakikasında Ç. Rizespor’un ofsayt gerekçesiyle golü verilmedi. Hakem Aydinus VAR’a gitti ama sonucu değiştirmedi.
 
9. Dakikada Kayserispor’un kazandığı gol öncesinde fazlasıyla olan faulü hakem Fırat Aydinus görmemezlikten geldi. Önce VAR’ı dinledi, sonra VAR’a gitti, VAR’dan geldi ama pozisyon öncesinde faulü bir türlü tespit edemedi. Edemezdi çünkü işine öyle geliyordu.
 
 İsmail Kartal maç sonrası yaptığı açıklamada; çok eksiklerimizin olduğunu ve bundan dolayı bu maçı kazanamadık imasında bulundu. İyi de İsmail Kartal; Kayserispor’un bu maç öncesi iki önemli futbolcusunu kadro dışı bıraktı. Birkaç oyuncuyu da takımdan uzaklaştırdılar. Bu durumda rakibin dezavantajları bizden çok daha fazlaydı. Hatta ilk defa bu maçta oyuna alınan iki futbolcusu vardı. Buna rağmen senden daha canlı, tempolu ve çok sayıda gol pozisyonlarına girdi. Bülent uygun senden daha iyi bir şekilde takımını bu maça hazırladı ve motive etti.
Ç.Rizespor’a gelince; golü çok erken yemesine rağmen oyundan kopmadı. İyi pozisyonlarda buldu. Ancak; Samidio ve Oğulcan Çağlayan birkaç net gollük pozisyonlardan yararlanamadı. Kaleci Gökhan çok güzel işler yaptı. Aynı şekilde rakip kalecide son derece günündeydi.
Artık bu maç geride kaldı. İlk yarının bitimine 3 hafta kaldı. Cumartesi günü Kasımpaşa konuk edilecek, ardından Malatya’ya gidilecek ve son hafta yine evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Ç. Rizespor; bu maçlardan en az 6 puan almalıdır.
Sonuç olarak: Son günlerin önde gelen tartışmalarından biri VAR incelemelerinin uzun sürmesidir. Hakemler, önce VAR’daki hakemleri bir süre dinliyor, dinliyor ve sonrasında da kendisi VAR’a gidiyor. Oda orada bir süre daha izliyor, izliyor sonrada sahaya dönüp pozisyonu bağlıyor. Biz o arada ihtiyaçlarımızı görüyoruz. Buradan çıkan karar ise çok sağlıklıda olmuyor işin doğrusu
 
Önceki ve Sonraki Yazılar