Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

YEŞİL-MAVİLİLER TARAFTARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ!...

 Aslında; Lig’in ilk maçında Ankara’da Gençlerbirliğini 1-0 yenerek 3 puanla başlayan Ç. Rizespor; hem kendisini hem de taraftarını mutlu etmişti. Böylesine önemli bir galibiyetle lige başlamanın moral ve motivasyonu ile ikinci hafta kendi sahamızda Sivasspor’u da 2-1 yenerek neler oluyor? Bu çok güzel.. dedik ama birazda havalara girmedik değil.

Ondan sonra her ne olduysa tam 6 hafta bir türlü galibiyet yüzü göremedik. Gelen vurdu, giden vurdu. Taa ki; Lig’in 9. Haftasında kendi sahamızda MKE Ankaragücü’nü 2-0 yenip, tekrar hasret kaldığımız 3 puanı alıncaya kadar…
 
Maça gelince: Ç. Rizespor’un bu maçta Fizik olarak çok üstün olduğunu gördük. İlk yarının ilk 10 dakikasına kadar rakibin ciddi atakları ve hatta gol pozisyonları vardı. Ancak Ç. Rizespor çok hırslı ve kazanma azmiyle rakibin üzerine gitmeye başladı ki; 27. Dakikada bunun semeresini gördü ve 1-0 öne geçti. Bu gol Ç. Rizespor’u oldukça kamçıladı. Daha çok saldırmaya başladı.

Özellikle Moroziuk, Melnjak, Samidio Boldrin çok iyi sağlı sollu ve ortadan saldırdılar. Yine Santrafor oynayan Oğulcan Çağlayan belki çok göze çarpan bir futbol oynayamadı ama, rakip defansı oldukça yordu. Çok koştu.. Sonradan oyuna giren İsmael Diomande ise çok başarılı oldu, iyi işler yaptı. Takımın geneli çok iyiydi diyebiliriz.
 
Sonuç olarak: Ç. Rizespor haftalar sonra da olsa şimdilik bu galibiyetle yüzümüzü güldürdü. En azından sahadan mutlu ayrıldık. İnşallah devamı gelecektir. Maç sonunda Teknik Direktör İsmail Kartal; yaptığı açıklamada belli ki önceki haftalarda yazılan, çizilenlerden rahatsız olmuş ki; ‘’Boş mukaveleye imza atarak buraya geldim’’ deme ihtiyacını hissetti. Olabilir..

Belki de doğrudur. Ancak bunca başarısızlığı da kabullenmesi lazım. Kimsenin parası, kimse de kalmaz. Mutlaka konuşulan neyse o yapılacaktır. O kendi işine daha ciddi bir şekilde sarılması lazım.
 
Şimdilik; Başkan Hasan Kartal İle Teknik Direktör İsmail Kartal direkten döndü diyebiliriz. Ancak; gelecek haftalarda bu istikrarın devam etmesi gerekir. Ben şahsen umutluyum. Başarılı olacağımıza bu maçı izledikten sonra daha iyi anladım.
Hadi hayırlısı!...
 
Önceki ve Sonraki Yazılar