Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ZANNEDERSEM HEDEF PLAY-OFF !...

Yine de çok önemli bir puan.Düşme potasında olan takımlar artık son derece saldırgan olmaya başladılar.Haftanın sonuçlarına bakıldığında ümidini kaybedenler için geçerli derğil ama,hem düşmemeye ,hem de kalan 6 maç bu ligde çok su kaldırır düşüncesiyle, belki Play-off neden olmasın hesabı içinde olanlar var.Haklılar mı? Sonuna kadar...

Artık bundan sonra kalan 6 maç birçok şeyi değiştirmeye gebe.Şampiyonluğa koşan ,önce ilk iki için ya da Play-off’a koşan takımlar;iyi oynamışsın,kötü oynamışsın;pozisyon bulmuşsun ya da bulamamışsın fark etmiyor.Bu saten sonra şu futbolcu formda,bu futbolcu formda değil gibi mazeretler de artık geçerli değil.Hocalar en iyi 11 lerini sahaya sürmeye çalışıyor.Hatta sonradan oyuna girenler bile; diğerlerinden geri kalır tarafları görünmemektedir.

Bundan sonra hocamıza kimse akıl vermeye kalkışmasın.O daha iyi,bu neden yedekte?gibi sözler artık geçerli değil.Ligin diğer takımlarını izlerken görüyoruz.Canlarını dişlerine takarak oynuyorlar.Bizde bunu bekliyoruz.Önemli olan kazanmak.

Denizlide oynanan maça bakıldığı nda;hep birlikte şunu gördük.Her iki takım maçın başından sonuna kadar birbirlerine fazla pozisyon vermediler.Denizlispor biraz daha ayağa oynayan.Daha çok topa basan ve iyi pres yapan konumunda göründü.Ç.Rizespor ise ;defansta hata yapmamaya,orta sahayı hakimiyet altına almaya; hızlı forvet oyuncularıyla da gol kovalamayı tercih etti.Ancak Ç.Rizespor’un hızlı forvet oyuncularını durdurmayı başardı.Böylesine bir oyun sonucunda takımlar birbirlerine fazla pozisyon vermediler.

Bugüne kadar deplasmanlar da kolay kazanabilen,kontratak oyunuyla golle bulabilen ç.Rizespor,bu defa da galip gelmesi gereken bir maçta;tam düzeldi dediğimiz yine bir defans hatasından gol yedi.

Şimdi ise kendi sahamızda iki hafta üst üste maçımız var.Diğer kalan maçlarımız ise bu takım için hiçte zor değil.Ancak kendi sahasında korkarak maç kazanıyorsan büyüklüğüne yazık olur.Çünkü bu ligin gerçekten en iyi kadrosu ve büyük kulübü Ç.Rizespor dur.Bu nasıl aşılacak ise o şekilde aşılmalıdır.

Son bir not:Seyircim,iz ligin başından beri sınıfta kalmıştır.Bu takımı seyircisi havaya sokmalıdır.Eğer setircimiz bunu kalan maçlarda yaparsa arzu edilen sonuç gelecektir.Hedef uzak değildir.Artık birlik beraberlik zamanıdır.Sonrasında mangalda kül bırakmak kolay oluyor.

Orhan YAZICILAR

GAZETECİ - YAZAR
Önceki ve Sonraki Yazılar