Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ah İsmail Kartal sen büyük teknik direktörsün

 Bir takım teknik direktörü bu kadar mı kotu olur, oyuna yanlış pozisyon oyuncusuyla başlamak, oyuncu değişikleriyle maçı rakibe hediye etmek bu ne rezalet inanılır gibi değil.

Baktığımızda sağ bekin varken  oyuna Abdullah’ı sağbek oynatarak başlamak yanış, oyundan Umar’ı almak yanlış, oyundan Scepovic, alıp oyuna stoper alması yine yanlış.
 
Baktığımızda Abdullah sağbekte etkili olma şansı çok az takımı zora sokan bir tercih. Başka bir nokta rakip Denizlispor bir turlu oyun kuramıyor Ç,Rizespor takımı sahanın her yerine basmaya çalışıyor, Denizlispor takımının oyun kurmak atağa kalmak için yaptığı pasların birçoğunu Ç,Rizespor takımı oyuncuları alıyor, oyun Ç,Rizespor’un kontrolünde.
 
 Oyun sanki alt lig takımlarıyla Ç,Rizespor arasında gecen bir maç olmuş , Denizlispor sahada yok gibi yetmiş beş dakika oyunun üstünlüğü Ç,Rizespor takımında.
 
 Ne var ki Ç,Rizespor takımı rakip kalede bir turlu şut çekemiyor golü düşünmüyor gibi bütün araklar rakip ceza sahası önünden geri geliyordu. 
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda İsmail Kartal’ın oyuncu değişikliği oyunda Umar’ı çıkartıyor yerine Barış oyuna alıyor dakika yetmiş beş bu dakika maçın kırılma anı oldu.
 
Maçın kontörü Ç,Rizespor takımında iken bir değişiklik bir anda Ç,Rizespor takımını sahada  yok etti oyuncular şaşırdı,Umar oyundan alındı herkesin ağzı acık kaldı, Umar gibi bir oyuncuyu oyundan almanın sonucu Denizlispor takımındaki Umar’ın üzerine verdiği oyuncu boşa çıkarmak ve Denizlispor’un bir kanadını rahatlatmış olmak ve sol tarafı Denizlispor’a teslim etmekti.
 
 Umar her ne kadar forumsuz olsa da oyunun iki yönünde oynayabilen bir oyuncu hem defansif hem ofansif Ç,Rizespor takımında geriden kaptığı toplarla takımı kendi yarı sahasından çıkartıyordu, ayağında top tutuyordu dar alanlardan topla çıkabiliyordu. 
 
Umar’ın yerine alınan Barış’ın özeliği kanat da boş alanlarda topla buluşunca dikine gidebilen rakip kaleye etkili olabilen bir oyuncu, bu değişiklik Denizlispor’un umudunu artırdı. Denizlispor, Ç,Rizespor’un sol tarafını kullanamaya başladı ve gollerde sol taraftan geldi. 
Baktığımızda oyundan Scepovic, alınması gerekirdi çünkü sahada dolaşıyordu Scepovic, oyundan alınıp yerine Barış alınsaydı Barış veya Samudio santrafora çekilseydi Denizlispor oyunun son dakikalarında risk alacaktı geride açıklar verecekti, Samudio, Barış ve Umar üçlüsünden rakip kale tehlike altına kalacaktı.
 
Bu yetmemiş oyundan santraforu alıp oyuna stoper koymak Denizlispor zaten etkili olamıyor sen hala geriye yaslanıp defansı düşünüyorsun, zaten Denizlispor sana önlem almış senden gol yememek için savunma yapıyor, senin yaptığına bak ah İsmail Kartal sen büyük teknik direktörsün ama futbol sana ters geliyor Denizlispor’a kendi ellerinle bu maçı verdin ya.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda oyun zaten Ç,Rizespor’un kontrolünde madem golü düşünmüyorsun oyuncu değişikliği yapma zaten maç senin kontrolünde, yapacaksan oyundan alacağın ilk oyuncu Scepovic, olmalı.
 
Yapılan değişiklikler akıl tutulmasından başka bir şey değil Ç,Rizespor takımı rakiplerden çok kendi teknik direktörüyle mücadele ediyor böyle bir şey olamaz bunu defalarca yazdık, Ç,Rizespor’a yazık taraftara yazık.
 
Maç boyu Denizlispor takımı sanki üç ligi takımı gibi oynuyor tamamen beraberliği düşünüyor bu takıma gol atamıyorsun gol atman için hamlelerin olması gerekirken, yaptığın oyuncu değişikleriyle mağlup oluyorsun bu nasıl bir mantalite bu nasıl bir futbol anlayışı.
 
 Bu yönetim hala hocaya göndermiyor ya  yanı pes diyorum ya, iyi göndermeyin hepimiz bu alemdeyiz, bu hocayı göndermeyin ikinci yarı transferde yapın bakın görün İsmail Kartal yine başarılı olamayacak bunun lamı cimi yok adamın kapasitesi yok olmuyor.
 
Bir teknik direktör yaptığı oyuncu değişikleriyle maç kaybeder mi bu kaçıncı oldu ya .
İsmail Kartal’ın bütün maçlarda yaptığı oyuncu değişiklikleri sanılıyorum maçtan önce belirlenmiş, oyuncu iyi olsun veya almasın belirlenen oyuncular değiştiriyor bunun başka bir yorumu yok.
 
Ç,Rizespor Antalyaspor takımını şansa mağlup etti alına puanların hepsi rakiplerin kotu oluşundan arkadaşlar bu teknik direktörü Başkan Hasan Kartal nasıl tutuyor anlaşılır gibi değil ya.
Ligdeki takımların sıkıntılı oluşu Ç,Rizespor takımını yarıyor İsmail Kartal bu takıma hiçbir şey veremiyor Ç,Rizespor atağa kalkıyor hiç çalışılmış bir organize ataklar göremiyoruz.
 Ataklar saman alevi gibi rakıp sahaya bitiyor bu takım nasıl çalışıyor bu kadar acizlik olur mu, hanı çıkar yenilirsinde teknik direktörün hatalarıyla yenilmek insanı kahrediyor arkadaşlar.
İsmail hocanın yaptığı hatalar her şeyin önüne geçiyor kadro yetersiz diyor kadro yetersizse hocaya rağmen  bu puanları kim aldı demek ki hoca yetersiz. 
 
Baktığımızda Ç,Rizespor’un penaltı pozisyonunda oyuncu uyanık davrandı vücuduyla elini birlikte itti topun yönünü değiştirdi, yanı top sekmedi topun yönünü direk hamlesiyle değiştirdi. Tabi bunu varda yedi hakemde, aslında yüzde yüz penaltı, Şimdi İsmail Kartal bu penaltıya sığınır yırtar.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda takımda çok sayıda sakatlıklar var neden bu takım nasıl çalıştırmıyor peş peşe sakatlıklar neden…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar