Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Akdeniz de Karadeniz Rüzgârı

Ç.Rizespor Antalyaspor karşısında rakipten daha çok isteyen sahada savaşan mücadele eden bir oyun ortaya koydu.
Baktığınızda Ç.Rizespor takımı oyunu önde karşıladı önde başladı oyunun ilk dakikalarında iki gol bularak maçın sonucunu daha başlarda ortaya koydu.
Bülent hocanın tercih ettiği ilk on bir Baiano dışında doğru bir on birdir diyebiliriz. Bana göre Baiano’yu sağbek oynatması yanlış bir tercih olduğunu düşünüyorum, çünkü o mevkide oynayan Morozıuk gibi bir oyuncun var sakat değil o bölgeyi iyi kullanan bir oyuncu olduğu yerde pozisyonu olmayan orada etkili olamayan bir oyuncuyu oynatmanız hata.
Ç.Rizespor takımı oyun olarak alan savunması yaparak topla oynamayı becerebilen dan dun oynamayan ayağa oynayan bir oyun ortaya koydu.
Bülent hoca geldiğinden bu yana yaptığı her şey takıma olumlu yansıdı bazı oyuncuları ilk on birden kesti her oyuncuya şans vardı etkili olamayanları yeğde aldı veya hiç oynatmadı.
 Mesela İsmail tercihi takımı olumlu yansıdı, Melnjak sorumsuzdu oynadığında verim alamdı kesti, Merıah sorumsuzdu kesti, Dılaver forumsuzdu kesti, yerlerine bu formayı hak eden İsmail ve Talbı’yı tercih etti tuttu.
Bülent hoca takım oyuncularına enerji kattı güven tazeledi günümüz futbolunu oynattı rakiplerden korkmadı cesur oynadı kazandı. Mesela Bülent hoca oyunu önde oynattı önde baskı yaptı olumlu geri dondu, takımda forumsuz oyuncuları kesti yerine oynattıkları formanın hakkını verdi, yanı dokunuşların çoğu olumlu geri dondu.
İşte Ç.Rizespor futbolun doğrularını yapınca Akçenizde Karadeniz rüzgârı esti. Ç.Rizespor Antalyaspor karşısında etkili oyun ortaya koydu gerek mücadele gerek oyun düşüncesi olarak. Belki çok basit goller yedi ancak oyun olarak kafa olarak oyuncuların kendilerine güveni olarak mücadele ve sahada savaş verme adına Antalyaspor ‘a karşı daha diri daha güçlü bir oyun ortaya koydu diyebiliriz.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı deplasmanda önemli bir galibiyet aldı ligde düşme tehlikesini azatlığını düşünüyoruz, sahasında Kanyaspor galibiyetiyle artık ligde rahatlayacağını düşünüyoruz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar