Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bir Maç da Yanılt Bizi Hikmet Hoca

 Ç.Rizespor Antalyaspor karşında istekli ve arzulu mücadele eden bir oyun ortaya koydu.
Baktığımızda Hikmet hocanın çıkardığı on bir yine macera arayışlarındaydı.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımının geri düştüğü dakikalarda, Hikmet hocanın oyuna aldığı oyuncularla doğru kadronun oluştuğu skora yansıdı, takıma bir hareketlenme geldi. Enteresan bir durum ise Recep’in kadroda olmadığı maç öncesi Saadane’nın rahatsızlanıp kadrodan çıkarılması sonucunda Recep on sekize alındığı manidar.
Hikmet hoca Ç.Rizespor takımını sahaya sunduğu on bir ve oyun düşüncesi topun arkasında durmak rakibi durdurmak olduğu görüldü. Baktığımızda bu kadro bu oyun düşüncesine uygun bir kadro olmadığı aşikâr, bu düşünceyle bu oyuncularla bu takım gol atamıyor.
 Hikmet hocanın haftalardır bu düşünceyle takımı oynatması akıl almaz bir durum. Baktığımızda uçuncu bölgede rakibin üzerine Ahmet, gibi Mehmet, gibi gidebilecek oyuncuları oynatmıyor, takım gitmiyor. Takım aldığı topları ya rakibe veriyor yâda geriye yana pas yapıyorlar yâda topu ileri vurmak zorunda kalıyorlar, ne oluyor bu sistemle takım oyunu öne doğru gitmiyor sistem takımın onunu kesiyor, yanı takımda topla gidebilen topu rakip sayaya taşıyan uyguncu eksikliği öne çıkıyor.
 Sistem tıkanıyor, çünkü kenar oyuncuların ve on numara mevkisindeki oyuncu eksikliği uçuncu bölgeye gidebilecek yetenekte olmadıklarından dolayı, bu durumda takımın eforu saman alevi gibi yanıp rakibe yâda boş toplarla sönüyor.
Haftalardır bunu yazıyoruz bu takımda Ahmet, Mehmet ve Recep oynaması gerekir ve bu uçlu oynarsa bu uçlunun onun dede Kweuke oynarsa bu takım çok canlar yakar.
İnşallah Antalya maçının oyuna alınan oyuncuların farkı, Hikmet hocanın kafasında oluşmuştur, Antalyaspor’a karşı geri düştüğünde oyuna alınan oyuncuları oyuna kattıkları ve takımı resmen ateşlediği ortada. Demekkı doğru birdir, macera aramanın bir faydası olmadığı ortada.
Hikmet hoca gerçek Hikmet hoca tarzını ortaya koysa bu takım toparlar Hikmet hocanın amacı kendine oynamak, ona sorsanız yeni oyun sistemleri ortaya koymak kendinden kamuoyunda söz ettirmek, bu kafayı bir kere kenara bırakmalı.
Bu kadronun  bana göre bir iki noktası hariç gecen seneden daha iyi bunu zaman gösterecek.
Gecen sene bu takımda orta saha yoktu, şimdi orta saha daha iyi, bu orta sahanın sağına Mehmet, soluna Ahmet, ilerde Kweuke ve arkasında Recep oynatılmalı. Bu dört oyuncu takımı öne taşıyan devamlı kaleyi düşünen futbolcular takımın orta sahadaki defansif futbolcuları sağlam. Bu oyuncular oynadığında takımın defansı orta sahası rahatlar rakip üzerine bu kadar gelemez.
Bahsettiğimiz bu uç oyuncu dikine oynayan oyuncular takımını rahatlatan oyunculardır.
Recep bu takımda şu anki kadroda aranılan kan Recep, iyi top kullanıyor aralara iyi top atıyor iyi ters toplar kullanıyor, adam eksiltiyor, bu tur oyuncun bu kadroda başka yok bu tur oyuncusuz bir on bir topal olur. 
Mehmet ve Ahmet süper lig tecrübesine sahip oyuncular, her an tehlike yaratır ne kadar kotu olsalar da bu oyuncu kadrosunda oynamaları gerekir. 
Hikmet hoca maçlara arayışlarını bırakıp oyuncu değişikleriyle oluşturduğu kadroyu önümüzdeki haftalar bozmadan devam etmeli artık yeter.
Hikmet hoca Antalyaspor’a karşı oyuna aldığı futbolcular doğruydu, nerdeyse maçı cevirdi, Hikmet hoca böyle olmalı.
 Bu ligde tecrübe lazım genç futbolcuları zaman zaman aralara atarak kazanmak lazım Ahmet’in attığı golü genç futbolcu olsaydı topu heyecandan ya ovuta atar yada kaleciye taslım ederdi, Hikmet hoca kendine gel.
Antalyaspor’a karşı bu son on dakikadaki kadroyla maça cıksanız, maç ne olurdu bir duşunun, yazıktır günahtır yanı bu kadar acemice macera peşinde koşturmak dan insan yorulur Hikmet hoca .
Allah aşkına, yanı bir maç da yanılt bizi Hikmet hoca, doğru kadroyla doğru oyuncu değişikleriyle takımını al getir, bir maçta hatasız oyna, bırak maceraları milleti bezdirdin ya.
 Her maç Hikmet hoca ne yapacak ne tur macera arayacak diye korkuyoruz artık rakipleri düşünmez olduk kendi teknik direktörümüz dan korkar olduk ,artık rakiplerden korkmuyoruz  .
Geldiğimiz noktada bana göre kimse karamsar olmasın bu takım gittikçe daha iyi olacak bu takım ayağa oynamaya başladı, dan dun oynamıyor .Ancak hocanın takıntıları giderilirse bu takım daha iyi olacak takım çok da kotu değil,Hikmet hoca böyle macera arayışlarına giderse olmaz .
Özetlersek kadro yeni bir kadro zamanla daha iyi olacak ancak Hikmet hoca da sıkıntı var inşallah bu sıkıntı kısa zamanda giderilir, şuanda her şey hocanın elinde, bence sorun hoca. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar