Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bir sıfıra geri yaslanırsan her zaman papaz pilav yemez.

 Ç,Rizespor ara transfere önemli takviyeler yaparak ikinci yarıya başladı. İlk uç maçını da alıp evinde Antalyaspor müsabakasına cıktı.
Baktığımızda Okan Hoca ligin ilk yarıda oynattığı oyun anlayışıyla ikinci yarının dört maçında da devam etti.
Kadroda önemli oyuncular alınmasına rağmen neden bu takım hala geride oyunu kabulleniyor aklım almıyor.
Okan hocanın ilk on birleri ve oyuncu değişikleri genel olarak doğru ancak oyun anlayışı Ç,Rizespor takımın sıkıntı yaratabilir.
Bu takım oyuncuları topla oynamalı bu oyuncular savunma yapmamalı bu takım ayağa oynadığında önde oynadığın çok sayıda gol pozisyonuna giriyor bu takım önde oynamalı rakibe baskı yapmalı..
İkinci yarının bütün maçlarında bunu yazdım yine yazıyorum bir sıfıra geri yaslanırsan olmaz olmuyor, şuanda bu oyun anlayışı iki puan kaybettirdi inşallah bu oyun anlayışından çıkılır.
Ç,Rizespor kendi evinde seyircinin de desteğini alarak Antalyaspor müsabakasına çok iyi başlamasına rağmen Ç,Rizespor golü bulduktan sonra aldığı her topu Antalyasporlu oyunculara verip geri gelip savunmaya geçmesi olmadı olmaz..
 Tabı bu anlayış Ç,Rizespor takımının kalesinde golü getirdi, takım mağlupta olabilirdi kaleci Gökhan her maç olduğu gibi mi bu maçada kurtarışlarıyla maçın önüne geçti.
Antalyaspor beraberliği sağladıktan sonra Ç,Rizespor takımı önde oynamaya başladı ne oldu çok sayıda gol pozisyonları buldu.
Ne haber demek ki bu takım önde oynamalı bu takım önde basmalı bu takımın orta sahasıyla forvetinin arsında bir kilometre olmamalı .. Baktığımızda Ç,Rizespor takımı oyunun son yirmi dakikasında oyundan düştüğünü gözledik, tabı takımın yüz yatmışı maç eksiği olan yeni transferlerden oluyor bu normal.
 
Geldiğimiz baktığımızda Ç,Rizespor takımında Okan hocanın ilk on biri doğruydu, Umar sakatlığından dolayı yaptığı oyuncu değişikliği Nakoulma değil de oyuna Samudio alınmalıydı.
Samudio’nun sakatlanması hücumda iyi olmadı, Petrucci’nun olamayışı orta sahanın direncini düşürdü, Boldrin takımın en çalışkan en istekli oyuncularından biri Okan hoca bu müsabaka da Boldrin sekiz numara pozisyonda sol kanattı sağ kanatta serbeste her yarde denendi her yerde başarılı bir şekilde oynadı, Boldrin bu takımda olmazsa olmazlardan.
Tabı yeni transferler henüz tam hazır değil ancak ona rağmen bir kaç oyuncu haricinde iyi durumdalar.
yanı anlatmak istediğim bir noktada bu takım hoca hatlarından kayıp yaşamamalı Okan hocaya güven tam ancak bu ufak tefek olumsuzlukları da gidermelidir oyun anlayışı kesinlikle değişmeli, Ç,Rizespor savunmayı önde yapmalı rakip sahadan savunmaya başlamalı hücum oyuncularını kendi yarı alanında savunmaya çekip yormaman gerekir hücum oyuncuların önde savunma yapıp önde eforlarını vermeli.
Ben bunu ara transfer döneminde de söyledim şimdide soyluyorum Ç,Rizespor takımının santraforu yetersiz Ç,Rizespor’un bulduğu gol pozisyonlarında kaleye iyi vuruşlar çıkmıyor, Vedat çok çalışıyor varını yoğunu ortaya koyuyor ancak bu takımın gol vuruşu eksik.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor takımında oyun içinde topa sahip olmalı oyuncular topla oynamalı pas yapmalı bir sıfırı buldun ikiyi ucu düşünmen gerek bir sıfır garanti değil. Bir sıfıra geri yaslanırsan her zaman papaz pilav yemez.
Ç,Rizespor takım bir kere topa sahip olmalı oyunun kontrolünü eline almalı çünkü o kalitede oyuncuları var Ç,Rizespor takımı savunma yapmayacak savunma yaptırmalı yanı geriye yaslanma anlamında diyorum.
Ç,Rizespor rahat bir yerde değil ipin ucunu sıkı tutmalı ipin ucunu bir kaçırırsa Allah muhafaza .Evinde Antalya maçını kaybetmek takımın bir anda havasını değiştirebilir aman dikkat aman Bursaspor maça uç puan için gidilmeli bu ligde kaybedecek bir şey yok ,takımın kalitesi ortada takımın bir eksiği tekrar soyluyorum atanı ,tutanı da iyi maşallah atan noktasında takım eksiklik çekiyor.Ç,Rizespor’un bir an önce bu tehlikeli bölgeden uzaklaşmalı takım olarak da bu psikolojiden uzaklaşmak takıma güven verir.. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar