Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu Sınav İnşallah Tomas Hocaya Ders Olur

Ç.Rizespor Galatasaray karşısında oyun olarak sahada yoktu çok kotu bir oyun sergiledi aldığı topları Galatasaray’a verdi oyuncular savunmaya çekilip seyretti.
Tomas hoca maç öncesi savunma savunma dedi maalesef savunmayı dahi beceremeden takım dört gol yedi.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı savunma yapmayı beceremiyor bu gecen yılda eleştiriliyordu.
 Günümüz futbolunda savunma yapmayı k hücum yaparak  dişe dış oynayıp rakibe topu vermeden topa sahip olmaktır, oynayarak rakiplerin üzerinde baskı yaparak oynanıyor, ikinci bölgede basmayıp ceza sahanın önünde rakibe müdahale et olmaz.
Birinci bölgelerden topu ve oyunu uzak tutman gerekir birinci bölge tehlikeli bölge.
Tomas gelmeden hücum oynayacağız diye söylemlerine rağmen ,o gün Ç.Rizespor’un savunma dayalı futbolu bir nebze eleştiren bu gün kendi yarı sahanda  kalıp savunma yapmak topu rakibe verip geride kalmak savunma yapmak asla kabul edilemez bir oyun anlayışıdır.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımın en kotu olduğu dönemlerde dahi bu kadar tarihi bir mağlubiyet almamıştı.
Tomas hoca henüz takımı istenilen noktaya getirememiştir, oyuncu değişiklerinde mesela ikinci yarıya hamle yapması gerekirken, yetmişinci dakikaları beklemiş Galatasaray takımına avantaj sağlamıştır.
Baktığımızda Galatasaray takımının çok eksik olmansa rağmen Ç.Rizespor’un oyun anlayışı devamlı topu rakibe verip savunma pozisyonuna geçmesi Galatasaray’a bir başka avantaj sağlamıştır.
Baktığımızda Galatasaray musabaksında savunmaya dayalı oyun Ç.Rizespor takımının oyuncularını gerdiğini gördük.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı orta sahası on libero bölgesinin iyi olmadığını görüyoruz, orta sahanın işlemediği aşikar. 
Baktığımızda hep kaliteli kadro diyoruz ancak bazı noktalarda eksiklikler var, on libero aksıyor kanat oyuncuları çok kotu durumda,tabı burada Tomas hocanın tercihleri de tartışılabilir iyi olmayan oyunculara ısrar etmenin bir faydası yok.. 
Baktığımızda mesela bu müsabakada Ç.Rizespor takımı kenarların işlemediğini gördük on liberosu sınıfta Abdullah cıktı Baiano, denendi olmadı.
Baktığımızda Ç.Rizespor sahaya cıktı ne oynadı rakibi bekleyip durdurmayı duşundu bu da rakibe avantaj sağladı zorlanmadan rahat bir galibiyet aldı Galatasaray oynamadan Tomas’ın yanlışları yüzünden maç kaybedildi. 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı orta sahası işlemiyor takımda altı tane on libero var hiç biri şuanda takımda oynayacak kalitede değil, sol ve sağ kanatta oynayacak kaç tane oyuncu var hiçbiri bu takımda oynayacak kalitede değil, yada oyuncular hazırlanamamış durumda. 
Tomas hocanın oyun anlayışı ve geç oyuncu değişikleri maçın önüne geçti ve eksik bir Galatasaray hediye edilen bir maç görüntüsü oluştu.
Günümüz futbolunda bir takım rakibini durdurmaya çalışırsa kaybeder hücuma hücum oyman gerekir en iyi defans hücumdur söylemi her zaman doğrulanmıştır.
Bir örnek Fenerbahçe Beşiktaş müsabakası Beşiktaş bir kişi eksik ne yaptı Fenerbahçe’yi durdurmayı beklemedi hücuma hücumla karşılık verdi ve kazandı, eğer Beşiktaş Feneri durdurmaya oynasaydı sonuç hursan olurdu bu bir örnek.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Tomas rakibi durdurmayı duşundu işte burada kaybetti, oysa topa sahip olup oynamayı düşünseydi rahatlıkla galibiyet alırdı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu dönemde henüz Ç.Rizespor takımı istenilen noktaya gelememiştir kaliteli oyuncuların çokluğunda iyi sonuçlar almaya bir nebze ulaşmıştır.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Galatasaray’a mağlup olan Ç.Rizespor takımı bir nebze kendini test etmiş bu testi geçemedi buradan baktığımızda bu takım küme düşmez yularlara oynaması zor çünkü Galatasaray takımı karşında verilen sınav bunu gösterdi.
Her zaman kadronun kaliteli olduğunu soyluyoruz bu takım yukarıları zorlayacağını da soyladık ancak Tomas hoca konusunda endişeli olduğumuzu da belirttik, tabı takımda bazı eksik bölgeler zor maçlarda ortaya çıkıyor işte buralarda hoca faktörü ortaya çıkmalıdır maalesef bunu göremiyoruz.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda müsabakanın hakemi yanlı kararlar verdiği Galatasaray takımına bir kart dahi göstermezken Ç.Rizesporlu oyunculara sarı kartlar kırmızı kartlar havada uçuştu. Bir başka nokta penaltı pozisyonu ve Boldrin’ın kırmızı kart yeme faullerini yayıncı kuruluş inanılmaz bir şekilde ağır çekim oynatarak dokunuşunu abarttığını gördük futbolda inanılmaz kirlilikler olduğu bu ortamda futboldan iğrenme noktasına geldik.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Galatasaray takımına mağlup olmak dünyanın sonu değil, bu oyun ve bu sınav inşallah Tomas hocaya ders olur.
Gecen senede her hafta savunduğum ve yazdığım konu bir kere Ç.Rizespor takım kadrosu oyuncuları defansı yapacak oyuncular değil Ç.Rizespor takımı oyuncuları topa sahip olursa topla oynarsa dikine paslar yaparsa başarılı olur, geriye yana oynayarak başarılı olma şansı az, çünkü bu oyun rakiplere avantaj veriyor, Galatasaray’a verdiği gibi.
Ç.Rizespor takımının eksik bölgeleri ne kadar olsa da kaliteli ve geniş bir kadrosu var hocanın katkılarıyla daha başarılı sonuçlar alacağına inananlardanım, ancak bunu Tomas hoca yapabilir mi bilgili birikimli bir hoca bunları kullanabilir mı bu konuda endişeliyim
 

Önceki ve Sonraki Yazılar