Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu takım geri yaslanınca gol yiyor ilerde basınca gol atıyor

Beşiktaş karşısında çok istekli çok koşan mücadele eden bir takım gördük
Ancak geri yaslanma hastalığından kurtaramayan bir Ç.Rizespor takımı izlemeye devam ediyoruz.
Baktığımızda   Ç.Rizespor önde oynadığında rakibe ilerde bastığında gol pozisyonları buluyor.
Geri yaslandığında da gol yiyor.
Ancak daha öncede bahsetmiştik Ç.Rizespor geri yaslandığında netice alma konusunda başarılı olma sansı çok az.
Uğur hoca bu konuda düşünce olarak belki önde oynamayı düşünüyor ancak oyuncu değişikleriyle takımın geri yaslanmasına neden oluyor.
Baktığımızda Beşiktaş’a karşı rakibe deyim yerindeyse mideden çalışan Ludovıc ı oyundan alıp sol kulvara oyuncu alması ve on de oynayan Deniz’i oyundan alıp orta sahaya oyuncu alması Ç.Rizespor takımını tamamen geri yaslanmasına neden oldu.
Oysa Uğur hoca on de oynayan futbolcuları alacak yerine sahada doksan dakika gezinen Tevfik’i alsaydı bu maç daha farlı bir skorla tamamlanmış olabilirdi .
Netice itibariyle yaptığı yanlışı görüp Lualua yı oyuna alınca takım da kıpırdama oldu ve sonucunda da Lualua sakatlandı.
Yanı baktığınızda bu takım önde oynamalı , bu takım günümüz futboluna uygun kurulmuş bu kadroyla geri yaslanarak oynarsanız sonuç hursan olur .
Uğur hoca bu mantaliteyi bir şekilde uygulamalı.
Geldiğimiz noktada Gençlerbirliği Bursa Erciyes  Beşiktaş Galatasaray maçlarında bana göre puanlar alına bilirdi bu sistem dolayısıyla bu takım önemli puanlar kaybetti .
Böyle devam ederse dehada puanlar kaybedecektir oyun bu kadar geri karşılanmamalı oyuna en azından orta sahada basılmalı .
Takım resmen geriye çakılıp rakibin onunu açıp rakım e ceza sahası üzerine basılıyor bu çok yanlış bunun sonucu daha pahalıya mal olur .
Ancak sevindirici olan durum da var takım çok istekli çok mücadele ediyor hırslı ayağa kafa koyacak kadar can havlıyla mücadele var .
Bir başka önemli noktada bu takımda niye   bu kadar sakatlıklar oluyor yeni gelenler eskiler neler oluyor burada .
Takım revire donmuş bu futbolcular kendine bakmıyordu bunu biri açıklasın lig gittikçe daralıyor ateş çemberi içindeyiz Allah aşkına buna biri dur demeli.
Önümüzdeki Eskişehir maçı çok önemli final maçlarında biri bu maç öyle veya boyla alınmalı türbinler dolmalı .
Süper ligin kıymetini bilelim Rizeli olup stadyuma başka takımları tutan hemşerilerimizde tuttukları takımlarla Ç.Rizespor oynadığında nasıl türbinleri doldurduysa bu maçada gelsinler çünkü tutukları takımları çıplak gözle seyretme fırsatları devam etsin en azından Ç.Rizespor u duşunmiyorsanız bunu duşunun .
Önceki ve Sonraki Yazılar