Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bülent Uygun Ç.Rizespor’a ruh ve enerji katarak güven verdi

Ç.Rizespor’un teknik direktör değişikliği takıma faydalı olacağı ilk müsabakada sinyal vermişti.
Hatayspor karşısında sahada uzun zaman sonra savaşan, birbirleriyle yardımlaşan, oyunu önde oynayan, rakibi beklemeyen, topla oynamayı seven oyuncular gördük. Teknik direktör Bülent Uygun, bu kısa zamanda takıma elinin değdiğini hissettirdi. Baktığımızda ilk on bir ve oyuncu değişikliklerine yüzde seksen doğru uygulamıştır.


    Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı haftalar sonra kendini silkelemiş ve oyuncular sahada iyi top oynayabiliyoruz, galip gelebiliyoruz görüntüsü verdi. Çünkü Sumudica takımı yıpratmış oyuncular topla oynama ve sahada mücadele etme güvenini kaybetmiş bir noktadaydı.


Sumudica bu takımın başına getirilmeseydi sıradan bir teknik direktör alınsaydı bu takım en az üç beş puan daha fazla alabilirdi. Sumudica’nın sistemini oynayacak oyuncu topluluğu takımda olmamasına rağmen sisteme ısrar etmesi hocanın bir b planının olmaması olmayan sistemi zorlaması tabii takım oyuncularını bir hayli hırpaladı.


Bülent hocanın takıma dokunuşlarını izlediğinizde görebiliyorsunuz mesela orta sahada ön libero tek oynadı, rakibi beklemedi öne cıktı stoperlerin arasına yakın oynamadı daha önde oynadı. Boldrin serbest oynadı sekiz numara orta sahada oynatıldığı hissedildi. Dokoviç’ın yerinde oynatıldığından oyuncunun kalitesi ortaya cıktı. Boldrin ve diğer oyuncular aynı şekilde doğru oynadığında kaliteleri ortaya çıkıyor. Her zaman belirtmiştik bu takım bu kadar kötü değil bu takım doğru oynatıldığında güzel işler yapar.
Bülent hoca geldi ilk işi takımın oynayabileceği sisteme çalışıp oyuncuları geliştirmek, eksikleri anlatmak, oyuncularla bire bir görüşmek futbolun dili takım oyuncularına hissettirmekle iyi bir yol almaya başladı.
Geldiğimiz noktada Hatay müsabakasında henüz takımın istenilen noktada olmadığı ancak doğru oynadığı sahada savaş verdiği mücadele ettiği topla oynamaya başladığı sürümlülük üslendiği bir noktaya geldi.


Bülent hoca takımda bazı oyuncuları kestiği önemliydi bu kararlar takıma faydalı oldu, hocanın dersine iyi çalıştığı varını yoğunu ortaya koyduğunu gösteriyor.


Bülent hoca Ç.Rizespor takımına doğru kan olduğu ve bu takımı daha iyi noktaya getireceğini düşünüyorum. Çünkü hocada bir hırs bir azim bir istek görüyorum, severek isteyerek Ç.Rizespor takımına geldiği vücut dilinden okunuyor. Bu görüntü çok önemli !


Sonuç olarak yaptığım izlenimlere göre Bülent hoca bu takıma senelerce hizmet edecek gibi duruyor. Hocada bir heyecan bir istek ve takımı sahiplenmiş elinden gelen her şeyi ortaya koyuyor gerek konuşmalarında oyuncuları övmesi gerek yönetimi övmesi de takıma ayrı bir motivasyon veriyor. Herkes takımı sahiplenip sorumluluk alma noktasına geldi. Tabii bu oluşumun sahaya da yansıdığını görüyoruz daha ilk müsabakada güçlü bir rakibin karşısında başarılı bir sonuç alındı.


Ç.Rizespor takımı bundan önceki müsabakalarda oyunu kendi yarı sahasında kabullenip topu rakibe verip, kendi yarı sahasında savunmayı düşünen rakipten aldığı toplarla hücuma çıkıp gol bulmayı deniyordu. Bu anlayış sorumluluk almayan rahat oynamayı deneyen rakibe topu bırakan devamlı savunmayı düşünen topla oynamayı istemeyen bir oyun oynanıyordu.


Hatayspor müsabakasında rakip yarı sahasında rakip stoperlerine baskı yapan bir oyun görüyoruz, bir başka nokta ise yana geriye oynamayı düşünmeyen topa sahip olduğunda dikine oynayan ayağa oynayan göbeği ve kanatları çalıştıran aralara top atan bir sistemle oynandı. 

Özetlediğimizde eskiden rakibi bekleyen bir Ç.Rizespor takımı vardı, artık rakibi bekleyen Ç.Rizespor yok, topa sahip olmayı ve sahada savaşmayı mücadele etmeyi kazanmayı sorumluluk almayı düşlenerek oynayan bir Ç.Rizespor var. Oyunu önde oynamaya ve önde karşılamayı çalışan oyunun her alanında basan ve baskı yapan bire birde adam eksilten pozisyon üreten bir takım görüntüsü görüyoruz.
Bülent Uygun Ç.Rizespor’ a ruh ve enerji katarak güven verdi. Bülent hoca Ç.Rizespor’u sahiplendiğini sanki senelerce takıma hizmet edeceğini vücut dilinden okuyoruz bu da oyunculara yansıyor . 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar