Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor hazır değil

Ç.Rizespor takımı Adanademirspor karşısında adeta döküldü rakibin gezerek uç gol attığı müsabakada oyuncuların birçoğu vasat bir oyun ortaya koydu.
Baktığımızda Bülent hocanın sahaya çıkardığı ilk on birde kotu bir on birdi, ilk on birde hocanın takıntıları devam etti mesela Gökhan stoper oynuyordu kamu oyundan gelen tepkiler sonrasında Gökhan yedeğe çekildi sağ bek oynatılmadı. Çünkü Bülent hocanın takınıldığı nokta ya benim dediğim olacak yâda benim değdim olacak diye tahmin ediyorum.
Bülent hoca bu saatten sonra bir kere kamuoyu ile takışmaları kendiyle çelişkileri ve yapılan geç ve yetersiz transferleri bırakıp takımını nasıl hazırlayacağına ona bakmalı.
İlk on birde Baiano, Sabo ile başlaması yanlıştı, ikinci yarıda Phiri, Sabo, değişikliği yapılsaydı Dokovic, oyunda kalsaydı oyun daha farklı olabilirdi.
Müsabakaya sağbekte Gökhan orda sahada Sabo, değil de Dokovic’ın yanında daha sekiz numara oynayabilen topla giden topu iyi kullanan adam eksilten bir Alper ve ya Piri oynasaydı Adana takımı daha çok zorlanır savunmaya çekilirdi.
 Sabo Dokoviç ile oyuna başlamak doğru bir tercih değildi çünkü takıma savunma oyunu oynatmasına neden oldu Adana takımı rahat rahat Ç.Rizespor’un üzerine geldi galibiyetle ayrıldı.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımının beşinci müsabaka oynamasına rağmen hala hazır olmadığı oyunu yana geriye daha çok oymayı düşünen oyundan kaçan dikine oynamayı istemeyen oyunda kolayı seçen bir oyun ortaya koydu. Baktığımızda Bülent hoca aslında bu oyunu sevmeyen oyunu önde basan önde oynayan dıkıne oynayan oyun oynatan bir hoca.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor da kendini işine vermeyen diş etkenlerle çatışan bir Bülent hoca var olduğunu, devamlı bahaneler ürettiği bahanelerin arkasına saklanmayı düşünen kolayı seçen bir durumda olduğu da enteresan.
Aslında Bülent hoca’nın oynattığı futbol ve oyuncu değişikleri sahaya sunacağı on birler daha farlı daha başarılı olacağına inananlardanım.
Yetersiz ve geç transferler sonucunda gelinen noktaya baktığımızda hocanın bu olumsuzluğunu katarsak,çok geç olmasına rağmen yinede zamanla takımın daha iyi olacağını düşünüyorum. Ç.Rizespor takımın sağ bek sol bek ve stoperlerde sıkıntılı olduğu bu noktada orta saha ve hücumun güçlü olması aşikâr kaliteli ayaklar var takımda bu oyuncuların hazır hale gelmelere durumunda Bülent hocanın da günümüz futbolunu oynadığını düşünürsek defansta çok iş düşmeyeceğini düşünüyorum.
Son müsabakaya baktığımızda takımın birçoğu gerek takıma geç katılım gerek kotu bir oyunun oynaması sonucunda oyuncuların birçoğu çok forumsuz, sakatlık donemi yaşamasına rağmen Boldrın in takımın ateşlediği en forumda sahada en çok çalışan oyuncu olduğu görüldü.
Ç.Rizespor takımının ligde en kotu oyun oynayan takım olduğu rakip kaleye şutu olmayan gol pozisyonuna giremeyen rakibe üstünlük kuramayan cılız bir oyun ortaya koyduğu bir takım halinde.

Geldiğimiz başka bir noktada kaptanlık kaleci Gökhan’dan alındı nedenini bilmiyoruz, Selim ‘e verildi Boldrin ikinci kaptandı neden böyle bir karar alındı kaptanlık Boldrin’e verilmeliydi çünkü Boldrin Ç.Rizespor için önemli bir oyuncu bu karar yanlış olduğunu düşünüyorum.
Özetlediğimizde ligin beşinci müsabakasından sonra iyi olmayan sonuçlar sonrası başkanı yönetimi teknik direktörü fotocusu bu noktayı toplanarak değerlendirerek daha çok kenetlenip bu kötü noktadan çıkılabileceğine inanlardanım.
Ç.Rizespor takımı oynayacağı Altay müsabakasından iyi bir sonulca ayrılacağına inanmalardanım.
Ç.Rizespor Taraftarına çağrıda bulunmak istiyorum hocasına takımına oyuncusuna sahip çıkılmalıdır oyuncuya küfür hocaya ikide bir ıstıfa olmaz olmuyor bir kere taraftar işini yapsın desteğini versin eleştirisini de sonraya bıraksın olur olmaz hareketler zamansız ıstıfa davetleri yersiz, bu olumsuz tablonun nedeni ne ona bakmak lazım.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar