Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor maç yaptıkça daha iyi

Ç.Rizespor Samsun spor karşısın da maçın ilk bölümlerinde daha çok savunmayı duşundu.

Oyunun ilk yarısında iki takım adına ortada futbol adına bir şey yoktu.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımı ilk yarıda gecen maçlara olduğu gibi çok pas hatası yaptı, buda takımın daha hazır olmadığını gösteriyor.
İkinci yarıya daha derli toplu daha enerjili daha istekli bir oyun ortaya koyan Ç.Rizespor takımaydı.

Ç.Rizesporlu oyuncularda henüz rahat bir oyun ortaya koyamıyor oyuncular korkarak oynuyor oyuncular kendilerine çok güvenmiyor gibi bir görüntü sezinledik.

Tabı kadroya baktığımızda yeni bir kadro ve Ç.Rizespor’da oyun içinde lider oyuncu eksikliği var.

Başka bir nokta ise bu kadrodan ilk on bir çıkarıyorsun ancak on ikinci oyuncuyu oyuna almak için zorlanıyorsun belki zamanla bu giderilecek.

Mesela stoperde Bahadır sakatlandı yerine alternatif yok, Koray oyuna alındı ama Koray çok forumsuz şampiyonluğa oynayacak takım oyuncusu değil.


Bülent hoca bu takımı genel olarak doğru kullanmaya çalışıyor ancak bazı hataları duygusallığından bağlıyorum çünkü bazı c oyunculara güveniyor ama verim alamıyor..

 Mesela Mithat, Alper değişikliği çok kötü, Kerem, Gökhan değişikliği daha da kotu adeta bu iki değişiklik takıma firen yaptırdı, hele Alper futbolu unutmuş Gökhan deseniz dökülüyor.

Takımda en iyi oynayan oyunculardan Mithat ve Kerem ‘ı oyundan alıp,maç boyu oyunda katkısı olmayan  Mıya’yı görmemek oyuna tutmak da enteresan tabı .

İkinci yarıya Kubilay ila başlaması doğru idi Sefa sakatlandı mesela Emircan oyuna alındı doğru değişikliklerdi.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor maç oynadıkça daha iyi, daha da iyi olacağına inanlardanım, yeni bir takım tecrübeli oyuncular ve genç tecrübesiz oyuncuları hazırlayıp iyi noktalara getirmek her baba yiğidin harcı değil bir anda bunlar olmaz, Bülent hoca bu yolda iyi gidiyor.


Başka bir nokta ise Bülent hoca bazı oyuncuları kadroya almadığı için devamlı eleştiriliyor mesela ben Selim, ve Mendes, dışında kendisine katılıyorum Selim’den ben çok umutluyum Selim bu takıma girsin daha formayı vermez.

Tabı  Alper’de bu haliyle kadroya alınmamalı gel ki Alper disiplinsiz bir oyuncu kendine futbola vermiyor,futboldan kopmuş ,  bırakmış antrenmanlara iyi çalışmıyor ben bir kere antrenmanını seyrettim sanki çiftlikte halı sahada maç yapıyor olacak şey değil yönetici olsaydım anında kovardım bu ne ya adam yatıyor, Bolasie deseniz adam dökülüyor Eren desen aynı bu adamlar sanki buraya yatıya gelmiş.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu müsabakada dikkatimi çeken kaptan Emırhan’nın oynadığı oyun ve stoperde olan top tekniği beni mest etti ilerisi için daha iyi oyuncu olacağın ana inanlardanım.

Derlerdi de inanmazdım Mithat da harbiden oyun zekası ve top tekniği ve top kullanmasıyla kaliteli bir oyuncu olacağına inananlardanım çok çalışması lazım .

Sağ bek Kerem de mücadelesiyle savaşan ve mücadele eden sağ bekte olması gereken her şeyi var çalışarak daha iyi bir oyuncu olacağına inananlardanım. Benhur atletik ve teknik hızlı ve çabuk zekı bir oyuncu birazda daha aklını kumlanırsa  daha çok  çalışarak oyun zekasında katarak geleceğin kaliteli hücum oyuncularından biri olacağına inananlardanım.

Özetlediğimizde Ç.Rizespor takımı maç yaptıkça oyunu gelişecek oyuncular gelişecek son vuruşlar ve pas hatalarını geliştirip daha iyi olacağına inanlardanım. Bülent hocaya güveniyorum çalışkanlığı duruşu samimiyeti disiplinine futbol birikirimi ne  dürüstlüğüne  inanıyor güveniyorum ve tam destek diyorum..Maçtan sonra taraftarın  Bülent istifa çağrılarını da şaşkınlıkla karşılıyorum neyin peşlerine olduklarını anlamakta güçlük çekiyorum ..

Önceki ve Sonraki Yazılar