Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor Yavaş ve Temposuz Oynuyor

Ç.Rizespor Konyaspor karşısında iyi mücadele ederek bir puanla dondu.

Baktığımızda takımda çok sayıda sakat oyuncunun olduğu bir noktada geniş kadronun faydaları öne cıktı.

Baktığımızda müsabaka ikinci bölgede daha çok oynandı Ç.Rizespor takımı önemli gol pozisyonlarından yararlanamadı.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda müsabaka çok tempolu olmadı iki takımda bir birinin hatalarını kolladı daha çok savunmayı düşünen bir oyun ortaya konuldu.

Baktığımızda Tomas kalan oyunculardan ideal kadro ile maça cılktı, oyuncu değişiklerinde bir oyuncunun değişikliğini yanlış olduğunu düşünüyoruz.

Mesela Samudio Michalak değişikliğini de daha farklı bir değişiklik olabilirdi çünkü Michalak oyunun içinde olamayan bir oyuncu.

Baiano sağ kanada alınıp Samudio oyundan alınır, Baiano’nun yerine Donsah oyuna alınabilirdi, oyunda bu tur oyuncu değişikleri bazen maçın kilidi olabiliyor, Baiano top taşıyabilen top tutabilen bir oyuncu dolayısıyla bu takımı daha rahatlatır galibiyete taşıyabilirdi.

Baktığımızda Ç.Rizespor yavaş ve temposuz oynuyor, orta saha aldığı topları hücuma zamanında iletemiyor, orta saha dikine pas yapamıyor adam eksiltemiyor,  takım ölü bölgelere geriye yana boş paslar yapıyor.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor öne oynadığında tempoyu yükselttiğinde hızlı paslar yaptığında dikine oynadığında, ilerde gol pozisyonlarına girebilen bir takım dolayısıyla skoru korumaya oynadığında zorlanan bir takım buradan baktığımızda Ç.Rizespor takımı biri bulup savunma yapmak yerine ikiyi aramalıdır.

Günümüz futbolu dünyada gelişen futbol önde oyunu tutmak önde oynamak ancak oyuncularının kondisyonu da iyi olmalıdır çünkü bu oyun anlayışında sahada mücadele etmek gerekir sahada savaşman gerekir.

Bu skor koruma  oyun anlayışı Gençlebirliği maçını zora sokabilir Gençlerbirliği tempolu ve çabuk oynayan bir takım..

Geldiğimiz noktaya baktığımızda yenemiyorsan yenilme, beraberlikte güzel bir sonuç, iyi mücadele eden bir takım var, Ç.Rizespor gol pozisyonu da buldu galibiyeti kaçırdı diyebiliriz, zamanla ve sabırla Ç.Rizespor daha iyi olacağını düşünüyorum.

Ara transferde bir kaç takviye ile Ç.Rizespor’un taş gibi bir takım olacağına inanıyorum. Bilhassa sözleşmeleri dondurtmuş olan Umar ve Ismaël Diomandé’nın sakatlıkları geçmiş eski durumlarına gelmişlerse onların takıma katılması belki bir kaç  yerli oyuncu daha takıma katılması halinde takımın daha güçlü olacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar