Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’a üç puanı atanıyla tutanı aldı

Ç.Rizespor Kayseri müsabakasında oyunun ilk devresinde Ç.Rizespor daya çok topa sahip oldu Kayserispor’u topun beşinde koşturdu golü da buldu.
İkinci yarıda topu Kayserispor’a verdi bu sefer tersi oldu Ç.Rizespor takımı topun peşinde koştu ikinci yarıda Ç.Rizespor daha çok alan savunmasına önem verdi ikinci yarının alan savunması yaparak geçti.
Baktığımızda oyun içinde olmazsa olmazlar top rakibe iken alan savunmasını iyi yapmak bunu Ç.Rizespor Sivasspor karşısında iyi yaptı Kayseri müsabakasın da bu anlayışa devam etti ancak ikinci yarı topa sahip olamadı topu rakibe verdi alan savunması yaptı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı günümüz futbolunu oynamaya çalışıyor defansı önde başlatıyor alan savunmakla rakibe alan bırakmıyor henüz orta saha tam olarak hazır olmamsı, orta saha oyunda ağır kalıyor, Donsah bu maç daha iyi oynadı Boldrin de bu maç daha iyi idi Abdullah biraz ağır kalıyor oyunu geriden karararak oynayıp daha topla birlikte gidip dikine paslar yapabilse iyi toplar hücuma atabilse Ç.Rizespor adına daha iyi oyun ortaya çıkacak.
Baktığımızda Kayseri takımı ilk yarı Ç.Rizespor takımına karşı sahaya korkarak cıktı oyunu kendi yarı sahasına kabullendi gol yememeyi duşundu. Ç.Rizespor golü attıktan sonraki oyun anlayışı skoru koruma düşüncesi Kayserispor’a avantaj verdi ve ikinci yarı farklı oyun anlayışıyla oyuna başladı. İkinci yarı Kayseri takımı Ç.Rizespor’un üzerine gelmeye başladı oyunun üstünlüğünü ele geçirdi ve nitekim son dakikalarda da olsa ofsayt olan bir gol attı,  bu golün ofsayt olmadığını duşunun, onun için hanı bir laf var her zaman papaz pilav yemez, skoru korumaya oynamak yanlış düşünce.
Biri attın ikiyi düşünmek lazım ikiyi attın üçü düşünmen lazım yanı rakibe aman vermeden baskıya devam etmelisin zaten rakipten ustun bir oyun ortaya koymuşsun buna devam etmelisin, günümüzde skoru korumaya oymayan takımların sonu hüsranla sonuçlanmıştır..
Baktığımızda bu oyun anlayışını Tomas hoca çalışmalı Ç.Rizespor takımı saha çıktımı topa daha çok sahip olup oyunu oynamalı rakibe topu verip savunma yapmamalı, çünkü Ç.Rizespor takımı topa daha çok sahip olunca tehlikeli bir takım, topsuz oyun kotu neticelere yol acar.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımın önde kenar oynayan oyuncuları henüz yeterli forumda değil kanatlar iyi çalışmıyor bek oyuncularının çabaları var,Remy haricinde  önde oynayan oyuncalar daha etkin olmalı.
Baktığımızda bu müsabakada bu gün Moroziuk, daha iyi oynadı aslında bu gün Moroziuk, gibi oynadı, Baiano da oyuna kaldığı surece iyi oynuyordu golün asistini yaptı.
Baktığımızda mesela futbolda bir laf var dersinki atanından tutanın bazen sana maç olması gerekir bu müsabakada Ç.Rizespor’a üç puanı atanıyla tutanı aldı diyebiliriz, çünkü Remy harika bir gol attı Gökhan inanılmaz kurtarışlar yaptı.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımında Tomas ideal on birini buldu ancak bu müsabakada oyuncu değişiklerini de doğru değildi hanı kendiside bahsediyor ya savunma ilerde başlamalı o zaman sen oyuncu değişikleriyle defansif savunma yapmamalıydı, Tomas hoca cesur olmalı oyuna Bodrin’i çıkarıp Skoda’yı almalıydı Boldrin’ı oyundan alman yanlış.
 Bir kere Boldrin senin takımdaki top tutan takımı rahatlatan tek oyuncun oyunun da son dakikaları sana böyle bir oyuncu lazım iken. Hadi Boldrin’ı aldın oyuna aldığın oyuncu önde oynayan oyuncu almalıydı.
 Çünkü Kayseri takımının çıkmasını engelleyecektin bu değişiklik hem kendi oyuncuları öne çıkaracaktı hemse Kayseri takımını geri yaslayacaktı kelende son dakikalarda gol pozisyonu vermeyecektin topu ceza sahandan uzak tutmak gerekirdi.
 Çünkü telafisi olmayan dakikalar top kalene yakın olunca her turlu tehlike yaşayabilirsiniz.
Baktığımızda skoru koruma düşüncesi adı altında oyuncu değişiklerini Fenerbahçe maçında yaptın takımın başını yaktın bu korkak düşünce devam ederse hem takımın hemse Tomas’ın başını sıkıntıya sokar. 
Tomas hocanın bu müsabakada oyuncu değişikleriyle Kayresipor takımına adeta üzerime gel cesareti verdi bu ilk İsmail’in oyuna girmesiyle başladı, Doğan’la devam etti,bu tur hataları Teknik direktör yapmamalı. 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Kaleci Gökhan bu maçta çok iyi kurtarışlar yaptı, Dilaver, Meriah,daha iyi Donsah,bu maçta kalitesini az da olsa ortaya koydu diyebiliriz, Abdullah kotu değil şu anda on liberoda Abdullah’tan iyisi yok, Moroziuk, bu maç harikaydı, Melnjak,forumsuz yaptığı ortalar dağlara taşlara gidiyor, Boldrin’ı tartışamayız takım için önemli bir oyuncu bir kaç maç kotu oynadı bu maç daha iyi oynadı, Samudio dorukluyor inanılmaz forumsuz sanki topa kus , Baiano dikine çok iyi oynayan oyunculardan çalkan hızlı oynayan tehlikeli bir oyuncu ,Remy anlatmaya gerek yok çok iyi bir santrafor çok iyi bir golcü çok zeki bir oyuncu.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Topas hoca çok çalışkan adeta işiyle yaşayan sahanın kenarında sanki oyunda gibi kendini oyuna veren zaman zaman oyunda hamlelerin de iyi zaman zaman oyunda hamlelerinde hata yapan, sıcak kanlı sevecen bir yüzüyle takımına enerji katan ,yabancı hoca almasına rağmen Türkçe bilen  bu hem kendi için hemse takımı için avantajlı bir durum,genç kenarda dinamik bir görüntü veren bir hoca .
Geldiğimiz noktaya baktığımızda henüz iyi top oynayan rakibe baskı yapan sağdan soldan ataklar yapan dikine oynayan bir takım oyunu yok, ancak iyi mücadele eden doksan dakika oyunu bırakmayan bir takım olma yolunda iyiye giden bir takım oluşuyor.
  Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor’un oluşturduğu kaliteli kadro ortada, ancak hazırlık döneminde bu kadro yoktu zamanla takım daha iyi olacaktır, ancak inşallah Tomas hoca takım gelişir ilerlerse Tomas hoca geride kalmaz benim bu noktada endişelerim var inşallah bunlar yaşanmaz.. 
Bir başka noktaya değinmeden gecemıyeceğım.
Bu takımda Boldrin’ı eleştirenlere aklım almıyor her şey bittide Boldrin’den ne arıyoruz. Boldrin gibi oyuncu bulabilmek kolay mı üstelikte takımın adeta beyni her şeyi.
Boldrin’ı oyundan aldık golü yedik Allah’tan ofsayttı bu takımda.
Boldrin gibi top tutan oyunu yönlendiren adam eksilten takımı atağa kaldıran, takımı kendi yarı alanından rakip sahaya taşıyan bir başka oyuncun var mı? Lütfen bu tur söylemler oyuncular zarar verir. Boldrin benim babamın oğlu değil ancak takımın beyni Ç.Rizespor’un olmazsa olmaz futbolcusu. Ağzı olan konuşuyor ayıptır neyin peşindesiniz amacınız ne Ç.Rizespor takımına zarar verene dur demeliyiz arkadaşlar gün birlik zamanıdır kenetleme zamanıdır yapmayın lütfen.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar