Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’da akıllar Galatasaray’da vücutlar Ankara’da idi

 Ç.Rizespor bazı maçlarda olduğu gibi Ankaragücü maçında da golü bulduktan sonra top rakipte iken rakip oyuncuları seyretti.
Aslında Ç.Rizespor oyunun her yerinde basan daha çok topa sahip olan, ayağa oynayan oyunu dikine iyi oynayan takım hürriyetine gelmişti, son Beşiktaş maçıyla takımda bir şeyler oldu ,top rakibe olduğunda Ç.Rizespor oyuncuları  rakibi seyrediyor bu seyretme alışanlığı hala devam ediyor.
Ç.Rizespor takımı golü bulunca ikiyi ucu arayan oyun oynuyordu, bu maçta aslında oyun aynıydı genel olarak, ancak top rakibe iken bu seyretme hastalığı takımı zora sokuyor.
Oyunun büyük bölümünde Ç.Rizespor takımı Ankaragücü takımına baskı yaptı adeta tek kale oynadı. Ankaragücü takımı teknik direktörü, defanstan oyuncu alıp hücumda İlhan, değişikliğiyle defansı üçledi orta sahayı ve hücumu güçlendirdi, ancak burada Okan hoca oyuncu değişikliğinde geç kaldı rakibe avanta verdi.
 Aslında oyun Ç.Rizespor takımının kontrolünde idi, Ankaragücü teknik direktörü oyuncu değişiklerinde iyi rol oynadı yaptığı taktık değişikleri önemliydi.
 
Okan hoca oyuncu değişiklerinde geç kalınca Ankaragücü maça ortak oldu, aslında Mustafa değişikliği ikinci yarıda yapılmalıydı.
Okan hoca gollerin gelmesinden sonra uyandı, Ç.Rizespor takımı golü yedikten sonra oyuncu değişiklerine gitti ve oyunu dengeledi ikinci golü buldu, golü yemeden bu oyuncu değişikleri olmalıydı.
Baktığımızda Ankaragücü’nün oyuncu değişiklerinden sonra Ç.Rizespor takımını orta sahayı rakibe kaptırmıştı aslında bu noktada Saedane veya Abdullah’ı oyuna alıp Mustafa’yı oyundan çıkarılsaydı Azubuike’yı Mustafa’nın bölgesine çekilseydi bu hamle Ankaragücü’nün canını alabilirdi.
Baktığımızda bu maçta bir ciddiyetsizlik bir gevşeme gördük, sanki Ç.Rizespor’da akıllar Galatasaray’da vücutları Ankara da idi.
Baktığımızda Mustafa’ya iki maç ilk on birde şans verildi, aslında bu şansı iyi değerlendiremedi kotu oyuncu da değil belki maç eksiği var.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Galatasaray maçına Mustafa’nın bölgesine Boldrin oynatılmalı, Boldrin bölgesine ise Umar oynatılmalı.
Ç.Rizespor kendi oyununu oynasın Galatasaray takımını evire cevre mağlup eder gönderir tabı bu maç da hiç kimsenin hata yapma lüksü yok. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar