Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’da huzur var

 Ç.Rizespor yeni teknik direktörüyle çıktığı ilk sınavında müsabakanın ilk yarısında bocaladı, ikinci yarıda geçerli not aldı gelecek adına iyi sinyaller verdi.

 Hanı bir laf vardır yenemiyorsan yenilme, Ç.Rizespor takımı en azından orta sahada oyuna bastı geri yaslanmadı. İlk yarı bocalamasına rağmen ikinci yarı daha iyiydi. Tabi Oğulcan ile bir kişi eksik oynamasına rağmen takım gelecek adına ışık verdi sahadan yenik ayrılmadı.
 Oyuncu değişikleri Oğulcan ile ikinci yarıya başlamalıydı. Sakat oyuncuların olmayışı da önemli bir etkendi diyebiliriz..Umar ve Abarhoun’un olmayışı Ç.Rizespor takımı için önemli eksiklerdi.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı oyunu ikinci bölgeye karşıladı ikince bölgeye bastı geri yaslanmadı deyim yerinde ise dik oynadı Alanyaspor karşısında ilk yarı bocaladı ikinci yarı ezdi ancak rakibe vurdu deviremedi.
 
Baktığımızda ilk on birde sakatlıklar nedeniyle bazı zorunlu değişiklerinin olduğunu gördük ilk on birde Oğulcan tercihi yanlış olduğu düşünüyoruz.
 
Baktığımızda müsabakada iki takımında iyi mücadele attığını gördük iki takımda elinden geleni yaptı.
 
İkinci yarıda Bodrin daha serbest daha önde oynamaya başlayınca bu sever rakip Alanyaspor geri yaslanmak zorunda kaldı ikinci yarıda Ç.Rizespor rakibe göre daha baskılı oynadı oyunu öne yıkmayı becerdi.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor geç kalınmış teknik direktör değişikliğiyle dehada iyi noktalar geleceğini oyuncuların oyunuyla görmüş olduk.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor taraftarı ve oyuncuları yöneticisi huzursuzdu, şuanda en azından Ç.Rizespor’da huzur var, bu huzurla takımın daha iyi sonuçlar alabileceğini düşünüyorum.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bir belirsizlik vardı, şuanda belirsizlik ortadan kalktı herkes işini yapmaya başladı.
 
Haftaya önemli bir Ankaragücü müsabakası oynanacak inşallah aynı oyunla Ankaragücü yarı alanından çıkmadan baskılı oyunla iyi bir sonuç alınacağını düşünenlerdenim.
Çünkü Ç.Rizespor takımı önde oynadığında başarılı olabilecek bir kadroya sahip geri yaslanmayı becermeyen oyunculardan kurulu:Ç.Rizespor takımı oyuncularını koşturman gerekir her yerde basmalarını istemek gerek bu oyuncular çok koşabilen dikine oynayabilen ayağa oynayabilen oyuncular .
 
Ç.Rizespor takımı oyuncuları rakibe baskı yapan bir takım bu oyunu  kenar yönetim oynatmalı yanı damara göre kanı verilmeli, bu takımın teknik direktörü korkak olmamalı bu takımı savunma oynatmamalısın,bu takım savundurma yaptırabilen bir takım bu takım günümüz futbolunu iyi oynayabilen bir takım…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar