Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’dan kimse iyi futbol beklemesin iyi mücadele etsin yeter

Bu ligde iyi futboldan  iyi mücadele eden kazanıyor, bu lig de kondisyonunuz iyi ise sahada savaşırsanız iyi mücadele ederseniz kazanma şansınız yüksek.
Baktığımızda Altay takımının gücü ortada transfer yasağı olan bir takım kısıtlı kadrosu var, Ç.Rizespor takımına baktığımızda bazı noktalarda kısıtlı bir kadrosu var.
 Ancak Ç.Rizespor daha genç ve  iştahlı savaşan mücadele eden adeta ayağa kafa koyarak oynayan bir takım, zaman geçtikçe daha çok ortaya çıkıyor.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı iyi futboldan öte daha çok takım oyununu oynuyor, tabı bazı oyuncular öne çıkıyor mesela Mithat, Alper Benhur gecen maçta da olduğu gibi maça damga vuran oyuncular Kubilay’ın müthiş gol vuruşları da eklenince Ç.Rizespor adım, adım ilerliyor, harbiden Kubilay tam bir santrafor vuruşları yaptı iki olmadık goller attı.
Kubilay eleştiriliyor pilot santraforların birçoğunun tekniği çok fazla olmayan tek vuruşları iyi olan oyunculardır, bu müsabakada anladık ki Kubilay ne kadar ceza sahası içinde topla buluşulursa o kadar çok gol atabilecek bir oyuncu, buradan baktığımızda bir soru geliyor insanın aklına acaba Kubilay güçlü takım oyuncusu mu, yanı küme düşmeye değil şampiyonluğa oynayan takım oyuncusu mu hanı dedik ya ne kadar çok topla buluşursa o kadar gol atabilecek,  tabı bunu bekleyip göreceğiz…
Futbolda en çık bilinen bir maç sana tutanın alır, bir maç sana atanın alır, işte futbolun gerçekleri, eğer takımda oyuncuların tek vücut olup çok ister çok çalışırsa iyi mücadele ederseniz sana tutanında maç alır atanında diğer oyuncularında.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Bülent hoca elinde olan kadronun en iyisini kullanmaya çalışıyor, genel olarak ilk on birleri her maç daha hatasız, oyunu okuması oyuncu değişikleri derseniz aynı gidiyor asıl bu takımın bu noktaya getiren mimar Bülent hoca alkışlamak lazım.
İlla da alınan sonuçlara göre futbolu değerlendirmeniz olmaz takımınıza baktığınızda hoca neler yapıyor ilk on biri, oyunu okuması oyuncu değişikleri nasıl,  oyuncular hangi yolda nasıl hazırlanıyorlar gelecek adını bunu iyi analız etmek lazım. Ezbere hoca gitsin olmaz, biz neden hocayı destekliyoruz çünkü görünen futbol adına doğrular var, yanlış transfer yapılmışsa bedeli tek hocanın olamaz bu takımın yönetimi ne iş yapar insana sorarlar.
Ç.Rizespor takımı baktığımızda Koray bu müsabakada defansif anlamda en iyi maçlarından birini oynadı ancak ofansif anlamda o kadar iyi değildi, Koray ile on liberonun olmayacağı ortada, ancak elinden geleni yaptı iyi niyetli bir oyuncu, Grahovac oyuna girdiğinde neler oldu oyunun sonu dahi olsa orta saha fark etti top orta sahadan işlemeye başladı top hücuma ayağa oynamaya başladı oyunda bir tat geldi Grahovac oynarsa daha iyi olacağını düşünüyorum.
Sol bekte Alberk , Ercan ‘dan daha iyi daha çalışkan daha hücuma çıkabilen  faydalı bir oyuncu olduğunu bu maçta da gösterdi, Alberk oyunda çok çalışıyor devamlı sol koridoru gidip geliyor üçüncü bölgeye inip ortalarda yapıyor ,mesela sağbek şu anlık o öyle  değil mesela hücumda eksik defansta kötü de değil..
Stoperlerde geriye yana oynama hastalığı var, her maç bunu yapıyorlar aman aman Eyüp maçında bu paslar yapılamasın yapılırsa bedeli ağır olur çünkü orda Eze var çok sevdiği hatalar af etmez dikkat edilmesi gerekiyor.
Alper, Mithat Benhur bu maçta öne çıkan oyunculardı, Sefa bu maçta sahada yoktu en kötü maçlarından birini oynadı, Kubilay çok iyi iki gol attı oyunun her yerinde vardı, yeri geldi defanstan top çıkardı oynadıkça daha iyi olacağına inanlardanım, bu müsabakada kaleci Tarık’a çok top gitmedi takım olarak iyi hücum iyi defans yapıldı bir çok gol pozisyonları kaçtı maç en az beş farklı olabilirdi.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda önceki yazılarımda bahsettiğim çoğu şeyle karşılaşıyoruz okuyanlar farkındadır zannediyorum, mesela hocaya takıma genelde destek verenlerden biriyim, neden çünkü bizim derdimiz Ç.Rizespor birileri neyin peşinde olduğunu bilemiyoruz biz gördüğümüzü yazıyoruz, yanı skora göre yorum yapmıyoruz futbolda gördüğümüz doğru ve yanlışı anlayabildiğimiz kadar yazıyoruz.
Bodrum maçında takım iki sıfır önde iken Bülent hocaya ıstıfa bağıranlar artık aklını başına alsın buradan sesimi duyurana kadar yazmaya çalışıyorum bizim derdimiz Ç.Rizespor’un başarısı sakın ola ki Eyüp maçında böyle bir hataya bulunulmasın sakın sakın sakın ,Eyüp maçını Ç.Rizespor’un alacağına inanlardanım taraftara çok iş düşüyor  o maçta  Bülent hoca alkışlanmalı taraftar takımına sahip çıkmalıdır…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar