Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un ilk transferi hoca değişikliği olmalıdır

 Malatyaspor Ç.Rizespor müsabakasın da galibiyeti daha çok taraf maçı aldı diyebiliriz.
Rakibin sanki kafasında ilk yarı bitti kafalar tatilde idi gibi bir görüntü sergilendi.
Ç.Rizespor takımı rakibinden daha iyi maça hazırlanmış oyuncular iyi mücadele ederek kişisel yetenekleri ortaya koyarak sonuca gitti diyebiliriz.
Baktığımızda İsmail hocanın savunma ağırlıklı oyun düzeninde oyuncuların zorlandığını görüyoruz
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı kadrosu kaliteli oyunculardan oluşuyor bir kaç mevki hariç.
Oyun olarak Ç.Rizespor sahada daha diri daha istekli oynadı.
Baktığımızda İsmail hocanın oyuncu değişiklerin de oyunun olumlu veya olumsuz etkilendiğini görmedik.
Ç.Rizespor defans dörtlüsü iyiydi orta sahada Abdullah Durak, Diomande, iyi oynadı  Vetrih, tutuk oynadı gelki kendi mevkisinde oynamadı, orta sahanın önünde forvetin arksında oynadı.
Hücumda, Umar,  Boldrin, arı gibi çalıştı hele bu müsabakada Umar, sahanın her yerinde vardı, Oğulcan çok koştu çok mücadele etti çok istekliydi.
Baktığımızda tabı her hafta yazıyoruz İsmail hocanın oyun anlayışı takımı zora soktuğunu.
Malatyaspor karşısında da oyunu geride kabullenip hızlı kontra ataklar oyuncuları zorladı ancak oyuncular daha çok fedakârlık yaparak galibiyette önemli katkılarda bulundular.
Mesela Umar, nerdeyse sol bek sağbek oynuyor ,bu oyun anlayışı Umar’ı ilerde ne kadar başarılı yapabilecek, Umar sahada basmadık yer bırakmadı, düşünsenize Umar önde oynasa çok geri gelmezse bu takım önde daha çok iş yapar ve skor elde eder.
 Umar bir örnek takımın diğer hücum oyuncularını duşunun eforlarını kendi yarı sahasında harcıyorlar hücumda etkili olma noktasında eksik kalıyorlar,takım hücuma çıktığında oyuncular yorgun kalıyor..
Baktığımızda  İsmail hoca günümüz futbolunu oynatmıyor bilindiği gibi günümüz futbolu önde basmak oyunu önde karşılamaktır,nedense İsmail hocanın oynattığı futbol günümüzde demode olmuş eski oyun sistemi oyunu kendi yarı sahasında oynatmak oyunun büyük bir bölümünü defans yaparak oynamak rakibi kendi yarı sahanda beklemek oluyor..
Ç.Rizespor takımı kadrosu aslında kaliteli kadro İsmail hocanın elinde ancak bu kadar başarılı olabiliyor..
Baktığımızda forumsuz bir Malatyaspor karşısında alınan galibiyet her şeyin sonucu değil bu öyle veya böyle alınan bir galibiyet. Bu maçı daha çok isteyen taraf Ç.Rizespor’du doğrusu hocada bu müsabakada her zamanki oyun anlayışla takımı oynattı, rakibin durumundaki şartlarda göz önüne bulundurursak bu maç tuttu diyebiliriz bunun yanında oyuncu değişikliklerinde de kotu değildi İsmail hoca.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda ilk yarının bitmesine bir hafta kaldı her zaman söylediğimiz asıl lig ikinci yarı başlıyor, buradan baktığımızda ikinci yarıda Ç.Rizespor takımı yöneticileri iyi düşünüp iyi karar vermelidir.
Baktığımızda ikinci yarıya Ç.Rizespor’un ilk transferi hoca değişikliği olmalıdır, ikinci ise iki santrafor bir sekiz numara alınmalıdır bu olmazsa olmazlardandır.
 Şartlara göre birde sol stoper alınabilir bunun yanında alt liglerden kaliteli gençler alternatif olarak alınabilir. Eğer hoca değişikliği yapılmazsa sıkıntı yaşanır diye düşünenlerdenim.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda hafta sonu Fenerbahçe müsabakası var İsmail hocayı görelim takımını cesur oynatsın rakibi ısıran bir Ç.Rizespor görelim bu maçı alsın Ç.Rizespor o zaman İsmail hocadan ilk yarı buyu eleştirilerim den özür dileyeceğim ama olmaz takımını korkak oynatacağına adım gibi eminim.
Ç.Rizespor taraftarının takımını önde oynamasını istiyor takımın topla oynamasını istiyor ligde zaten takımların durumu kotu ligin futbol kalitesi kotu durumda sahada rakibini oynatmayan topla oynayabilen takım galibiyeti alıyor iki iki daha dört beş etmez..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar