Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un kötü gidişi durdurulamıyor

Kötü gidişat sonucunda Teknik direktör değişikliğine giden Ç.Rizespor takımı yeni hocası Hamzaoğlu’nun milli ara ve takımla üç maç oynamasına rağmen hala bir farklılık görünmüyor.

Baktığımızda Hamza hocanın ilk on birleri oyuncu değişikleri takımı olumlu yansımıyor.

Ç.Rizespor takımı ligin en kötü futbol oynayan takımlarından Giresunspor’a karşı hiçbir varlık göstermeyerek kalesinde iki gol yedi.

Milli ara hazırlıkları dokuzuncu hafta oyuncuların hala sahada da mücadele etmeyen oyunu seyreden rakiple savaşmayan bir oyun ortaya koyuyor.

Sezon başında yetersiz transferler ve geç transferler sonucunda lige iyi başlayamayan Ç.Rizespor. Dokuzuncu haftada bir ilerleme hala yok oyuncularda bir kıpırdama takım adına sorumluluk alma kazanma için mücadele dahi etmeyen oyuncular çoğunlukta.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımı bu gidişatla mucizeler gerekiyor ligde kalabilmesi için.

Yeni teknik direktörün takımı bir şeyler katacağı zor gibi görünüyor inşallah yanılırız.

Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımında defans hattı çok kotu çok basit goller yeniliyor.

Baktığımızda orta saha ve hücumdaki oyuncular kaliteli ayaklar bu oyunculara da ne defans gücü var nede hücum gücü rakip kaleye şut çekmekten korkan oyuncular neden bu kadar harabe durumdalar bunu anlamakta güçlük çekiyoruz.

Ç.Rizespor takımı oyuncularının bu kadarda kotu oyuncular olmadığını düşünüyorum bu oyuncular nasıl çalışıyor nasıl yaşıyor, aklıma Gürcistan’a seyahatler geliyor .? sanki bu takımda yönetimsizlik başıboşluk var.

Bir takım oyuncuları sahada nasıl mücadele etmez, nasıl topla oynamaz, nasıl sorumluluk almaz, nasıl rakibi seyreder, nasıl rakibe baskı yapmaz, neden rakip kaleye şut çekmez.

 Bu takımda inanılmaz disiplinsizlik var bu araştırılmalı bir kaç çıbanbaşlarının kadro dışı yapılmaları para cezaları verilmelidir. Bil hassa Remy ile bu başlamalı hazırlık dönemi milli ara dokuz hafta oldu hala hazır olamamışsan sakatsan ne işin var burada çek git. Remy idmanlara katılmakta naz ediyorsa bu takımda huzur olmaz disiplin olmaz.

Geç transfer dedik yetersiz transfer dedik tamamda bu kadarda olmaz burası kimsenin babasının çiftliği değil herkes kendine çeki düzen vermeli buda yönetimin alacağı kararlarla olur duruş olur oyuncularla toplantılar olur yemekler olur ..

Özetlediğimizde Hamza hocanın gelmesi takımı hala uyandıramadığını düşünüyoruz, takım hala uykuda bu takımda kaliteli ayaklar var bunlar defansif ve hücum oyununu ortaya koyduklarında bu takım daha kaliteli bir oyun ortaya koyar daha iyi sonuçlar alır.

Ç.Rizespor yoğun bakımda inşallah kısa zamanda ayağa kalkar.

Sezon başında haykırdıklarımız maalesef başımıza geldi yanılsaydık.

 Sezon başındaki yanlış transfer politikasındaki yürüyüşü uyarmayan ancak Ç.Rizespor’un ve Başkanın yönetiminin başarısız olmalarını isteyenler olur bu kadar nettir.

 Biz sezon başı uyarılar yaptığımızda rahatsız olanlar oldu ama futbolu bilerek yada bilmeyerek bir kişinin başarılı olmasını istiyorsanız kişinin yanlışını uyarmalısınız ona yalakalık yapmak ona başarı kazandırmazsınız yanlışa susmak olmaz.

Sokaktan sıradan birini olsan bu defansla bu lige başlamazdı, çok kötü bir defans hattı var.

 Neticede olanlar olmuştur bunlardan ders alınıp daha az hata yaparak bu takım nasıl ayağa kalkar ona bakılmalıdır.

 Sezon başında transferden kaçarsınız teknik direktör değişiklerine dünya paralar verirsiniz başarıyı yakalayamazsınız paraları yok olur her şey kötü olur.

 Oysa transferde biraz bilinçli yaparsanız işiniz kolaylaşır paranız kasada kalır burada tecrübesizlik iş bilmezlikte de var.

Bir kulübü alırsınız ancak yanınıza tecrübeli futbol birikimi olanı alırsınız, mesela menajeriniz ne kadar işi bilirse ne kadar deneyimli ise o kadar iyi transferler yaparsız, maalesef menajer konusunda da sınıfa kalınmıştır. Acemi yönetim acemi menajerlerle olanlar ortada kimse kusura bakmasın başkanından al menajerinden cık futbolu bilen futbolu yetecek bilgileri yok acemilik Ç.Rizespor’un başına patlamıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar