Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor takımı Okan hoca ile daha iyi olacak

 Sezona iyi başlayamayan Ç,Rizespor hoca değişleri, hoca arayışları derken, Okan Buruk takımın başına getirildi, sonrasında Başkan değişikliği, yeni Başkanla Fenerbahçe’yi konuk ederek Ç,Rizespor takımı vira bismillah dedi.
Ç,Rizespor’u ayağa kaldıracak hocalardan biri ile anlaşma yapan ç,Rizespor, ilk müsabakası güçlü rakibini Fenerbahçe’yi üç sıfır net bir skorla Ç,Rizespor sezonun ilk galibiyetini aldı.
Müsabakaya baktığımızda Ç,Rizespor takımı oyuna iyi başladı ve diri oynayan iri oynayan ayağa kafa koyan bir Ç,Rizespor’u seyrettik. 
Tabı bir haftada sahada mücadele eden ayağa kafa koyan takım oluşmadı bu takımı sezon başında hazırlayan bir İbrahim Üzülmez vardı, hazır bir takım Okan hocanın işini kolaylaştırdı.
Ancak şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim ki bu galibiyeti çok ta abartmamak lazım çünkü sahada çok kotu bir Fenerbahçe takımı vardı, sahada koşmayan mücadeleden kaçan bir Fenerbahçe.
Ancak her ne olursa olsun rakibinden korkmayan rakibi karşısında sıradan bir maç gibi oynayan rakibi kendi yarı alanında sıkıştıran, yana geriye oynamayan dikine oynayan oyunu kontrolüne tutan bir Ç,Rizespor seyrettik.
Okan hocanın sahaya sürdüğü on biri gördüğümüzde ben doğrusu korktum neden derseniz sezonun forumda oyuncusu Robin, ilk on birde yoktu. 
Ancak takımın bütün oyuncuları maça çok iyi hazırlanmış adeta ayağa kafa koyarak Fenerbahçe takımını pas dahi yaptırmadı.
 Mesela bu müsabakada Ç,Rizespor takımı oyuncuları rakipten çok top kaparak oynadı buda rakibin direncini kırdı bu nokta çok önemli.
 İbrahim Üzülmez döneminde de yazmıştık bu kadro kotu bir kadro değil ancak kenar yönetimin varlığını bu takım hissetmesi lazım bu takım kenar yönetimin eksikliğini yaşıyordu. 
Okan hocayla bu giderildi, mesela bu müsabakada Okan hoca oyunu iyi etüt etti Ç,Rizespor takımının orta sahası işlemiyordu, orta sahayı kalabalık tutarak işler hale getirdi, defansla orta sahayı yakın oynattı, Ç,Rizespor takımı bir yumak halinde oynayan oyun anlayışında idi bu yumağı çözmek rakip için tabı zor.
Baktığımızda defansla orta sahanın arası açılmayınca böyle bir takımı çözmek zor olur bu oyun anlayışında orta saha ve defans birbirini tamamlıyor rakip oyuncular kalabalıktan çıkamıyor pas yapmakta zorlanıyor.
Baktığımızda orta saha ileri üç ile bağlantı kopukluğu yaşıyordu, Okan hoca bunu fark etmiş orta sahayı işletir hale getirdi, yanı orta sahanın defansif yükü azaldı savunma hemen arkalarında olunca, ofansif gücü artamaya başladı orta sahadan hücum oyuncularına paslar gelmeye başladı,  hücum oyuncularından goller gelmeye başladı.
Okan hoca maç esnasında oyundan düşen oyuncuları oyunu iyi okuyarak fark edip oyundan aldı ,yerlerine daha diri oyuncular oyuna alındı bunlar önemli, oyunu okumak kenardan oyunu ele almak eksiklere hamleler yapmak olmazsa olmazlardan.
Baktığımızda bu müsabakada sahada koşan mücadele eden ayağa oynayan bir oyun anlayışı vardı, geriye çok yaslanan sahada gezinen oyuncu gormedık sahada bütün oyuncular hareketli ve rakibe pres halinde idi, Ç,Rizespor takımı saha da iyi alan savunması yaptı, müthiş bir efor sarf etti.
Baktığımızda bu galibiyet alındı diye de her şey güllük gülistanlık değil daha bu takımın yapacağı çok iş var önünde uzun bir maraton var, ancak iyi bir başlangıç iyi bir görüntü iyi bir maç çıkardı Ç,Rizespor takımı ve kenar yönetimi.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımın santraforu daha iyi olsaydı bu maç beş altı olurdu Ç,Rizespor Fenerbahçe karşısında tarihi bir fark alabilirdi. 
 Fenerbahçe kotuydu ancak Fenerbahçe’nin kotu olması Ç,Rizespor acısından kolay bir maç çıkarmış oldu, eğer Fenerbahçe iyi olsaydı Ç,Rizespor için daha zor bir maç zor bir galibiyet olacaktı. Baktığımızda Ç,Rizespor oyunu uç farka getirince daha kontrollü oynamaya başladı rakibe saldırmadı oyunu kontrol etti. Çünkü rakip risk almaya başladı rakibin teknik direktörü defansını üçleyip öndeki oyuncuları çoğalttı goller bulmak için.
  Rakip Fenerbahçe’nin kaliteli ayakları vardı Okan hoca emniyeti elinden birakmadı.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımın santraforu bu takımına yeterli olmayacağını düşünüyorum, Vedat bu haliyle gol vuruşlarında çok ağır kalıyor. 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda sonuç olarak tabı kotu bir Fenerbahçe’yi yenen bir Ç,Rizespor var, ancak Fenerbahçe iyi olsaydı daha zor bir galibiyet olurdu, Fenerbahçe kotuydu zorlanmadan bir galibiyet alındı.
 Doğrusu bu maçta gollerden sonra seyir zevki dahi almadık sıradan bir maç gibi geldi bize rakip çok pasif kaldı oyundan duştu.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor takımı Okan hoca ile daha iyi olacak, yanı bu galibiyeti çokta abartmayalım diye düşünenlerdenim. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar