Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İsmail Hocanın Katkıları Teknik Taktık Olarak Yok Denecek Kadar Azdır

 Ç.Rizespor Antalyaspor karşısında adeta ecel terleri doktu.
Oyunu geneline baktığımızda Ç,Rizespor takımı sahada diri mücadele eden bir oyuncu topluluğundan oluşmuştu.
İlk on birde Oğulcan haricinde ideal on bire yakın bir olduğunu gördük.
 
Ç,Rizespor takımı gole kadar sahada her şeyini ortaya kayan bir oyun ortaya koydu.
Kırmızı karta kadarda oyun daha çok Ç,Rizespor takımın kontrolüne geçti, golden sonra topu rakibe kaptırınca geriye kaçan geri yaslanarak savunma anlayışı ile oyun devam etti.
Ç,Rizespor takımının kalecisinin yediği kırmızı kart sonrası bir anda her şey tersine dondu Ç,Rizespor tamamen defansa gömüldü, İsmail hoca ilerdeki silahlarını dahi devansa çekti hücum oyuncularından oyundan alıp oyuna defansif oyuncular oyuna aldı, İsmail hoca bu müsabakada kenardan yaptığı pek bir şey yoktu oyunu tamamen Ç,Rizespor takımı oyuncuları ele aldı.
Baktığımızda Antalyaspor ‘a baktığımızda isteksiz mücadeleden yoksun al gülüm ver gülüm oyun anlayışları vardı.
 
Baktığınızda Ç,Rizespor’un oyun anlayışı Antalyaspor’u cesaretlendirdi oyun Ç,Rizespor ceza sahası önünde oynanmaya başlandı. Kalede uçuncu kalecinin üst düzey bir oyun ortaya koyması sonucunda Ç,Rizespor takımı belki de Antalyaspor karşısında fark yemekten kurtardı.
Kaleci Zafer Ç,Rizespor takımını zafere ulaştırdı, bu müsabakada futbol adına iyi futbol oynandı ve ya oynanmadı diyemeyiz.
 
 Sahaya iyi mücadele eden bir Ç.Rizespor takımı vardı, bir tarafta da kaleci Zafer’in yüzde yüz golleri kurtarışı, kalecı Zafer bileğinin gücüyle yaptığı can alıcı kurtarışlarla kalesinde adeta devleşti .
 
Kaleci Zafer’in çabukluğu iyi yer tutuşu yan toplara çıkışı oyun zekâsı çok iyiyiydi, Zafer’e maşallah diyoruz.
 
Kaleci Tarık de iyi bir kumaş gerek top tekniği gerek yer tutuşları kendine güveni fiziğiyle gelecek vadeden bir görüntü verdi.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor oyuna iyi başladı golde buldu ancak İsmail hocanın bazı ezberlerinden kurtaramaması hem takıma hemse kendine zarar veriyor Oğulcan’ı oyuna tutması gibi, takımı geri yaslaması gibi takımı korkak oynatması devam edıyordu.
 
Ç,Rizespor golü bulduktan sonra ikinci golü araması gerekirken rakibin dirençsiz oyunu karşısında dahi ikinci golü aramayan Ç,Rizespor korkan bir oyun anlayışı ortaya koyması sonucunda kırmızı kart yiyip galibiyeti zora soktu.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor takımında teknik direktör sorunu olduğunu hala soyluyorum kotu bir Ankaragücü galibiyeti ve sonrasında kotu bir Antalyaspor galibiyeti geldi, neticede şans Ç,Rizespor takımından yana olduğu ortada.
 
On kişi kaldıktan sonra İsmail hoca Umar’ı oyundan alıp defansı uç yapması belki rakibi daha geri iterek takımındaki bir kişi eksiği gidermeyi duşundu orta sahayı kalabalıklaştırmak istedi. 
 
Ancak bu düşünce top yekûn savunmaya yığılma oldu bu oyun anlayışı müsabakayı kaybettirebilirdi Allah’tan kalede Zafer vardı ve uç puan Ç.Rizespor’un hanesine yazıldı. 
Geldiğimiz noktada genelde futbol olarak Ç,Rizespor takımından daha kotu durumda olan Antalyaspor karşısında bir kişi eksik kalsanız da oyunu bu kadar geride beklemek yanlış.
Ç.Rizespor topu aldığında Antalyaspor’a veriyor oyuncular top yekûn defansa kaçıyor oysa topu kaybettiğin yerde basmanız daha faydalı olur aldığın topu ayağa oynayıp topun Ç,Rizespor takımında olmasında daha çok çalışılmalıydı diye düşünenlerdenim…
 
Oyundan hücum oyuncularını çekerek rakip Antalyaspor takımına sayısız fırsatlar verdiniz kelede Zaferin yüzde yüz golleri kuramadığını duşunun takım hüsrana uğrardı, Ç,Rizespor’un bu galibiyetten İsmail hoca pay almasın.
 
Takımını defansa gömen rakip Antalyaspor’a yüz de yüz gol pozisyonları veren İsmail hocadır hoca şansa gitmektedir bunu bütün kamuoyu görüyor.
 
Her ne kadar on kişi kalsanız da böyle bir oyun anlayışıyla oynamak takımı uçuruma yuvarlamaktır bir takım bu kadar geri yaslanıp aldığı topları ayağa değil de rakibe vermek tekrar savunma yapmak sonucu yanlıştır her zaman böyle şanslar size yardım etmez..
 
Ç,Rizespor takımın aldığı on dört puan kaliteli kadronun oluşudur kimse hikâye anlatmasın, burada İsmail hocanın katkıları teknik taktık olarak yok diyecek kadar azdır.
 
Ç,Rizespor takımının geldiği noktaya baktığımızda ligdeki bazı takımların kotu oluşundan dolayı şu anki tablo iyi görünüyor ancak Ç,Rizespor takımı şuanda taktık teknik olarak hoca katsının olmadığını görüyoruz, oyunu okumakta verdiği kararlarda yetersizlikler olduğu ortada, aslında Ç,Rizespor takımı kadrosu kotu değil bir santrafor sorunu var onu da çözmek için uğraşan teknik direktör eksikliği ortada.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar