Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İşte Ç.Rizespor’da hayal attığımız oyun düzeni

Ç.Rizespor maç oynadıkça Bülent hocanın kafasındaki oyun ve oyuncu profili ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz.
Kanyaspor karşında maça başlarken rakibi ölçmeye çalışan Ç.Rizespor takımı oyun olarak ustun oynadığı halde, top daha çok Ç.Rizespor takımına olmasına rağmen gol yollarında oyunun ilk bölümlerinde etkili olamadı, Konyaspor takımı ilk dakikalarda iki atak yaptı ikisi de gol oldu. 


Konyaspor takımının bulduğu erken gollere kadar, Ç.Rizespor takımı Boldrin ve Sabo iki sekiz numara gibi oynuyordu, bir on libero ise Dokovıc oynuyordu ve hücum oyuncuları topla buluşmakta zorlanıyordu, mesela Ramı oyunun ilk on üç dakikasında bir kere topla buluştu. 


Gollerden sonra Bülent hoca taktik değişikliğe gitti, Boldrin, Remı’nın yanına daha üçüncü bölgeye doğru oynatmaya başladı. Sabo, ise sekiz numara pozisyonuna devam etti oyun daha Konyaspor yarı alanına oynanmaya başladı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı ayağa ve çabuk oynamaya başladı yetenekli oyuncularını öne çıkmaya başladı.


Ç.Rizespor daha önce gol pozisyonuna giremezken şimdi gol pozisyonları bulmaya başladı.
Bütün futbolun doğruları oluşunca Ç.Rizespor takımı ard arda goller bulmaya başladı.
Baktığınızda Bülent hocanın ilk on birde oynattığı oyuncular çok iştahlı ve istediği topları alınca çok güzel bir oyun ortaya çıkmaya başladı.


Bülent hocanın gelişinden sonra oyuncular istekli iştahlı sahada coşkulu iyi mücadele ediyor, ,surecin devamında şimdi ise topla iyi oynamaya başlandı, takım oynadıkça maç yaptıkça daha gelişmeye devam ediyor. 


Bu müsabakada Boldrin forumsuz iyi oynayamıyordu, ancak Bülent hocanın ona ısrar etmek de önemli bir nokta idi çünkü sahada kalması dahi takıma faydası olabilen bir oyuncu Boldirn, Baiano değişikliğinde önemli bir değişiklikti bu değişiklik sonrası Ç.Rizespor takımının oyunu aldı götürdü.
Baktığınızda Ç.Rizespor takımı ligde kalma noktasında önemli bir mesafe kaydetti topladığı kırk iki puanla rahatlamış oldu.


Bülent hocanın gelmesinden sonra Ç.Rizespor takımının yüzde seksen değiştiğini saha da muaddele eden ayağa kafa koyan doksan dakika oyundan düşmeyen bir noktaya geldi.


Bir futbol takımında teknik direktörün ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktığını görüyoruz Bülent hocayla Ç.Rizespor’un bu ligde yenemeyeceği takım yok haline geldi.


Nerden nereye gelindi sahada dökülen iki pas yapamayan kolay gol yiyen mücadele etmeyen her turlu bir çöküntü içinde olan bir takım nerelerden nerelere geldi.


Ç.Rizespor bir bulunca ikiyi arıyor ikiyi bulunca üçü arıyor işte Ç.Rizespor’da hayal attığımız oyun düzeni, nihayet Okan hocadan sonra günümüzde gelişmiş futbolu Ç.Rizespor oynamaya başladı.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar