Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Kalkavan & Karaman yaktınız Ç.Rizespor’u

Bu maçtan ne yorumu yapalım bu kadar kotu bir takım süper ligde bir başka takım var mı insanın içinden sorası geliyor.
Baktığımızda bu kadar kotu hazırlanmış bu kadar oyuna motive olamamış bir takım son zamanlarda Rize tarihinde yok.
Bu kadro bu kadar kotu kadro değil burada kotu olan kenar yönetimdir. 
Bu kenar yönetimi gönderemeyen bir Başkan ve yönetimi var. Bir futbol takımında bir yönetici nerede yanlış var onu tespit etmeli, eğer bunu tespit edemiyorsa o futbol dekimi böyle hallere düşer.
Israrla forvet futbolcularından sağbek oynatmakla bu işler olmaz. Adı üstünde defans, defans aklına gelince ne yapman gerekir defansa defans oyuncuya monte etmen gerekir elinde o da yoksa orta sahada defansif oyuncu oraya monte etmen gerekir. Mesela sağbek Saadane, oynayabilir,
Olmadı en kutu kotu Petrucci oynaya bilir. Haftalardır sağbek rakipler tarafından koridor oldu bu kadar deneyimi olan hocasın hala önlem alamamışsın.
Baktığımızda Kayseri karşısında sağbek hariç ilk on bir kotu bir on bir değildi, ancak motive olamamış ne oynadığını bilmeyen rakibe basmayan rakibi seyreden bir takım oyunu ortaya konuldu.
Ç.Rizespor takımı topu alıp ayağa pas yaparak rakibin üzerine, rakibin ceza sahasına giremiyor, Ç.Rizespor takımı kanatları kullanamıyor çizgiye inip ceza sahasına iyi ortalar yapamıyor, doksan dakika boyunca uzun toplarla gol aramak her maç olduğu gibi bu maçta olmadı, hala bu oyun anlayışına ısrar etmek enteresan. 
 Ç.Rizespor takımı geri yaslanarak aldığı toplarla kontraya çıkıyor, çıkan oyuncu rakip kaleye gidene kadar eforu bitiyor şut dahi çekemiyor orta yapamıyor. Oysa günümüz futbolu sahayı kısaltarak, oyunu orta alanda kurarak oynanıyor, Hikmet hocanın oynattığı eski tıp futbollarla netice alamazsınız.
Bir başka oyun anlayışı devamlı uzun toplarla kolay gol atmanın uğraşı içinde olmak günümüzde böyle bir futbol yok ilerde bir oyuncu bırakarak, uzun toplarla tek oyuncuyla gol aramak eskidendi. Ç.Rizespor takımında ikilikler olduğunu hissettim takım gol atınca futbolcular komple hocaya gitmiyor sadece Kweuke hocaya gidiyor burada futbolcular ve hoca artı Kweuke ikilikleri hissettim. 
Takımda iç huzursuzluk olduğunu hissettim, Kweuke bütün futbolcularla sarılmıyor, Kweuke şu anki forumuyla çök kotu durumda.
Ç.Rizespor takımında bir başka nokta ise öz güven eksikliği takımda inanılmaz bir öz güven eksikliği var kaybetmeye alışmış maçlarda doksan dakika motive olamayan bir takım göze çarpıyor.
Ancak Hikmet hocayla olmuyor takımın ne oynadığı belli değil her hafta farklı kadrolarla, farklı pozisyonda oynayan oyuncuları farklı pozisyona oynattığı, takımın ritmini bozduğu ortada. 
Baktığımızda bu kadro o kadarda kotu kadro değil. Gidin uçuncu lig takımı götürün Kayserispor’a karşı bu kadar kotu oynamaz sahada mücadele eder. Kalkavan ve Karaman yaktınız Ç.Rizespor’u yazıklar olsun. Bu takımı nasıl küme düşürdünüz aklım almıyor. Bu takımın süper lige havlu attığı Akhisar maçında belliydi. Tutturmuşsunuz on numara on numara olmadan olmuyor mu bu takımdan şampiyonluk mu bekleniyordu yazıklar olsun.
Ç.Rizespor’a Başkanlığa layık olmayanları Başkanlık koltuğuna oturmanın bedeli budur ,Ç.Rizespor başkanlığı  o koltuk da oturmak her Rizeliye nasıp olmaz ,ancak Rize’nin taşına topalağına ayağı değmeyen zengin çocuğundan bunlar beklenir Rizeliyi beğenmez Lazları beğenmez. 
Ç.Rizespor duşmuş umurunda değil Başkanın, çünkü başkan Rize’ye yabancı Ç.Rizesporlu değil iddia ediyorum ki Ç.Rizespor mağlup olduğunda üzülmeyen bir adamdır. Bu takımı küme düşürmek için uğraşıyor düşürdükten sonrada takımı bırakacak düşünüyorum. Artık amacı nedir niye böyle yapıyor onu zaman gösterecek şimdi bazı his etiğim şeyleri yazmak istemiyorum.  Acık açık bu takımı düşürüp bu takımdan kurtarmak istiyor Metin Kakavan. Bir birde Lazlara laf atışının nedenlerde birilerine azarlayıp yerine oturttuğu bir ortamdaki ezikliğin cevabını Rize’den birilerine mesaj vermektir bana göre. Yanı bu takımı düşürüp birlerinin canını acıtmak gayesinde olan bir anlayış hissediyorum, bunlar benim hislerim.  
Bu kadar kotu bir oyun ve kotu bir tablodan sonra kan değişikliğine gitmemek yazdıklarımı doğruluyor …   
Bu takım geldiği bu noktada küme düşmemekten kurtarması mümkün mü ancak mucizelere bağlı  dimi bu gayet net ortada ,gelinen bu noktaya rağmen hala hoca değişikliğine gidilmiyorsa bu takıma katletmek için yapılan bir oyunun sonu doğru gidiliyor..  
Ç.Rizespor düşmüştür bundan sonrada puan alacağı yok gibi bu takım ligin birinci takımı olarak düşer, bunun lamı cimi yok…  Öyle Hikmet Karamanın açıklamalarına bakmayın sene sonu görüşürüz bu takım düşmez demekle olamıyor sahada netice alacaksın.
 Lafla peynir gemisi yürümüyor şu anki tabloda bu takıma ne yapacaksın da bu takım düşmeyecek, inşallah yaparsın bizi de yanıltırsın temennimiz o.
 Kasımpaşa Rıza’yı gönderdi yeni hoca Kasımpaşa’da başarılı oldu, Rıza hoca Antalya’ya gitti orada başarılı oldu. Kan uyuşmazlığı bazen uymayabiliyor bu dünyada böyle kan değişikliği takıma fayda getirebiliyor… Bir gömlek bir insana olmayınca zorlamaya gerek yok zorlarsan ne olur gömlek yırtılır. Olan Ç.Rizespor’a oluyor süper lige çıkmak öyle kolay değil bir ligde gelir az… Geldiğimiz nokta hüzün bu takımı Hikmet hocanın takımı lige bırakabileceğine ben inanmıyorum inşallah yanılırım. Hikmet hocanın bu oyun anlayışıyla asla olmaz diyorum… şuanda yazı dahi yazmakta zorlanıyorum belki daha farklı konulara farklı şeyler yazabilirdim ama zorla bu yazıyı tamamladım Ç.Rizespor un bulunduğu nokta beni fazlasıyla etkiledi moralim sıfır diyebilirim….                           
 
Önceki ve Sonraki Yazılar