Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Okan hoca şaşırtıyor

 Ankaragücü karsında tel tel dökülen Okan hoca ve Ç.Rizespor takımı mutlak galibiyet hedeflenen müsabakada beraberlikle sonuçlandı
Rize kamuoyunda Okan hoca ya çok güveniliyor ancak enteresan işler yapmaya başlamış sanki kendini kovduracak işleler yapıyor.
Karakterine ve futbol bilgisine çalışkanlığına güvendiğimiz Okan hoca ne yapmaya çalıştığını anlamış değiliz.
Maça enteresan ilk on birle cıktı orta sahayı çok pasif kurdu on numara bölgesinde çok ağrır Vedat’ı oynattı on numara oynayan Boldrin’ı sağ tarafta oynattı ve bunlar yetmedi gibi oyunun son dakikalarında iki oyuncu değişikliği yaptı.
Sezonun en forumda oyuncusu, orta sahayı işleten her aldığı topu olumlu kullanan attığı paslarla sonuca gidebilen Robın, nedense takımdan kesildi.
Baktığımızda Vedat, Gladkyy birlikte oynatıldı Vedat, Gladkyy tamam denenebilir ancak orta sahada oynattığı oyunculara bakın ikisi de top tutamayan adam eksiltemeyen topu oyuna olumlu kullanamayan ağır oyuncular, orta sahada bu tur iki oyuncuyu oynatıyorsun ilerde ve kenar oyuncularına kim top atacak insana sorarlar.
Bir başka nokta Boldrin on numara oyuncu dimi Boldrin’ı bir kere on numara pozisyonun oynatmadın Boldrin’ı oynatıyorsun sağ kenarda, Boldrin tehlikeli bir oyuncu Boldrin serbest oynayıp tehlikeli bölgeler oynamalı.
Orhan’ı kestin yerinde oynattığın Koray, ondan beter hiç olmazsa Orhan ayağa kafa koyan bir oyuncu takıma hareket getiren bir oyuncu.
Ç.Rizespor ilerde çoğalamıyor öne atlın topların geri gelenlerini karşılayamıyor yanı Ç.Rizespor takımı ikinci topları alamıyor. 
Başka bir nokta ise Okan hoca enteresan işlere yapmaya devam ediyor seksen dokuzuncu dakikada oyuncu değiştiriyorsun buna ne denir.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda hakem hatalı, hoca hatalı diyoruz da ,bu oyuncular evlere şenlik adeta rezilleri oynuyor, süper lige şans doğmuş insan sahada biraz çalışır topla beraber alıp gider hırs yapar bu kadar bitik oyuncu topluğu da şaşkınlık yaratıyor,takımda oynayan mücadele eden bir kaç oyuncu var.
Baktığımızda Okan hoca geldiği ilk maçlardan sonra, Okan hoca şaşırtıyor bizi, her maçta farklı arayışlar içinde kaç haftadır bu takımın oyuncuların ne oynayacakları pozisyonları anlayamamış olduğu ortaya çıkıyor.
Bu kadar rezil bir takım bu liglerde bir daha ararsanız bulamasınız herkes kendine oynuyor takımın ne oynadığı belli değil hocanın ne yaptığı belli değil bu takıma neler oluyor. duşunebılıyormusun mutlak alacağın maça çıktığın on bire bakın.
Oyuna iki santraforla başlaman on numara bir düşünce fakat kurduğun orta sahaya bakın güler misin ağlar mısın? Bu maçta seksen dokuzuncu dakikada iki oyuncu değiştiriyorsun bumudur Okan hoca kendine gel,sen bir kere bu orta sahayı işler duruma getirmen lazım orta saha yatıyor orta saha ilerde çoğalamıyor orta sahan adeta geziyor senin orta sahan kaç tane gol attı kaç tane kaleye şut çekti kaç tane ara pası verdi kaç kere kısa paslarla rakip kaleye gitti .
Baktığımızda takımda iki oyuncu Umar, Boldrin, canla başla her şeyini ortaya koyan oyuncular değer oyuncular adeta seyrediyor böyle bir rezillik olur mu?
Takım dikine oynamıyor yana geriye al gülüm ver gülüm oyuncular adeta uyuşuk bir şekilde rakibin üzerine saldırmıyor al ver yapmıyor kısa paslarla aralara oynamıyor. 
Oyuncular topla gitmiyor  doksan dakika boyunca yanlardan orta yapıldı netice alınamadı neden bu uzun top anlayışı devam etti,başka bir oyun yok mu iki ver kaç yapıldı dikine oynandı biri gol diğeri penaltı oldu.
Yanı bir takım doksan dakika aynı oyunu dener mi devamlı uzun toplar ilerde öyle oyuncun var mı, ilerde çoğalabiliyor musun rakibin defansını duvar etmişsin al vur geri donsun, donen topları dahi alamıyorsun, futbol adına hiç bir şey yok takımda.
İlerde bir atmışlık defans oyuncusu topa çıkıp kafa vuruyor,senin  bir doksanlık Vedat yükselip topa vuramıyor böyle bir rezil oyuncu topluluğu olabilir mi buradan ekmek yiyorsunuz bu nadir ayıptır ya… Bir maç da Vedat’ı kes doksan dakika Gladkyy oynat Gladkyy Vedat dan daha seri daha çabuk daha tehlikeli bir santrafor ,ancak takımın ileri geri takım halinde ilerde de geride de çoğalması gerekir,takım çabuk top kullanamıyor ,takım topla bindirmeler yapamıyor,  iki uç oyuncudan çabalarıyla olmaz .takımı dirençli koşan oyunculardan kurulmalı, çıt kırıldım oyunculardan olmamalı.
Bu maçtan önce Vedat ile Gladkyy, ikilisi sahada gördüm ben şahsen bayıldım helal olsun dedim Okan hoca cesur bir takım kurdu risk aldı bir de baktım orta sahaya moralim sıfıra indi, orta sahaya baktım Abdullah tamamda on son adam oynar sekiz numara Petrucci olmaz şok oldum.
 Oyun başladı dedim ki Vedat sol veya sağ tarafa oynar çapraz koşuklar yapar, birde baktıktı Boldrin sağ tarafa oynuyor böyle bir mantalite olabilir mi, ilerde oynayan bu ikilinin işlemesi için Boldrin serbest oynaması gerekmez mi,bu takımın hücumunun merkezinde Boldrin oynamaz mı zaten böyle bir oyuncu ah Okan hoca ah bizi şaşırmaya devam ediyorsun..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar