Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Oyuncular Bu Bülent Hocamı Oynasın

Baktığımızda Sakarya’da iki takımında daha çok kontrollü oyun ortaya koymaya çalışan beraberliğe razı olan bir oyun ortaya koydu.

Ç.Rizespor takımı kısıtlı kadrosuyla , Bülent hocanın da daha çok sağlam oynamayı gol yememeyi düşünen bir kadro ve oyun ortaya koymayı tercih etti.

İlk on birde sağbek Kerem in sakatlığından doğan sağ bek sorununu Mithat’la çözmeyi düşünen Bülent hoca orta sahada Mithat eksikliği yaşamasına neden oldu.

Orta sahada Koray ve Deniz ile başlayan Bülent hoca müsabaka boyu orta sahada Ç.Rizespor takımının kotu bir oyun ortaya koymasına neden oldu.

Orta sahanın hücum bölgesinde yalnız kalan Alper yinede Sakarya defansını bir kaç pozisyonda zor anlar yaşattı oyun genelinde oyunda çok etkili olamadı.

Koray ile orta sahada sadece defansa katkıları olması ve hücumda ve topu oyunda sokması ve oyunu yönlendirmesi oyunu hızlandırması sıfır.
Bu oyuncuya doksan dakika sabır etmek Papa, tercihini kullanmamak, Bülent hoca sağlam oyun gol yememe gol yersem golü zor bulurum anlayışını ortaya çıkardı. 

Aslında oyunun en azından ilerleyen dakikalarında Koray sağ beke Papa on liberoya geçip Mithat orta sahaya alınsaydı top daha çok Ç.Rizespor’a kalırdı oyun daha farklı bir noktaya gelirdi galibiyetle dönülebilirdi, ancak buda risk olurdu bu risk alınamadı, tabı oynanan oyun ve oyuncu tercihleri Sakaryaspor takımının iştahını kabarttı. 

Baktığımızda Sakarya da her iki takımda futbolun çok oyunu mücadele ederek adeta yorgun horoz doğuşunu hatırlattı.

Ç.Rizespor teknik direktörü biraz daha cesur olabilse daha ofansı düşünen bir kadro ile maça çıkabilseydi Sakaryaspor takımını mağlup eder gelebilirdi,Bülent hocanın uyguladığı ilk on bir ve oyun anlayışı oyuncularda yansıdı istenilen beraberlik alındı Bülent hoca isteseydi galibiyet de gelebilirdi tamamda hocayı da çok eleştiremiyorsun kadro ortada..

Ancak bir başka noktaya baktığımızda da Ç.Rizespor takımının kısıtlı kadrosu bir teknik direktöründe elini kolunu bağlıyor, buradan baktığımızda Ç.Rizespor takımının iyi yerde olduğunu söyleyebiliriz.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda kadronun kısıtlı olması da her maçta etkili oluyor Ç.Rizespor takımının santraforlarına bakın mesela bu ligde oynayabilecek oyuncular mı orta sahaya bakın stoperlere bakın sağ beke bakın hocayı eleştirmeye kalkıyoruz da oyuncular bu Bülent hocamı oynasın. 

Olmadık yerde rakibe gol attırmak için elinden geleni yapan oyunculara bakar mısınız bir topu kaleden uzaklaştırmayan rakibe gol şansı vererek penaltıya neden olan oyuncuların yaptıklarına kargalar güler.
Ç.Rizespor takımında olan enerji hırs ve mücadele ve buna hızlı oyunda eklenince kotu oynasa da yenilgiden kurtulmayı başarıyor,bu kadroyu ayakta tutan hırs enerji mücadele ve hızlı oyun kondisyon ve takım havası,tabı  buna son vuruşlar son paslarda eklene bilse galibiyetler geleceğini düşünüyorum..

Ara transferde bu kadronun omurgasına uygun hızlı ve enerjili son vuruşları iyi isabetli pasları olan çabuk oynayabilen oyuncular bu takıma katılsa bu takım Süper lige çıkar en azından ilk yedide ilk yarıyı bitirmek kotunun iyisi noktasına bulunmakta bu kadro ile güzel arkadaşlar. 

Yazdığımız hızlı ve enerjili son vuruşları iyi isabetli pasları olan çabuk oynayabilen oyuncular nerelerde eksiklerin olduğunu anlayan anlıyordur. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar