Tuncer ERGÜVEN

Tuncer ERGÜVEN

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNDEN HAYAL İNCİLERİ

 

Terör örgütü lideri kendisini iyice rahatlamış hissederek Türkiyenin ,Anadolunun,Orta doğunun geleceğinde söz sahibi olduğunu yazan yazı ve mülakatını Milliyetten okuduk.
Beni şaşırtacak derecede mana ve önemi kendisine atfederek,Türkiyedeki Kürtlerin değil,özellikle Türklerin nasıl yaşayacağını ve Türklüğün hudutlarını, çizmeyi kendşsşne görev addetmiş.
Yayınlanan yazıdan alıntılara burada yer vermeyeceğim .Sonuçlarına bakmaya çalışacağım.Adam biz AKP ye iktidar sunduk,İstersek 50 000 kişilik kalkışma ve savaş verebiliriz derken Çillerin kendisini imha etmek üzere teşebbüsünü örnek vermekte fakat İfadelerinde verdiği haberci meşhur lideri tekrarlamamaktadır.Başbakanı kurtardığını da söylemek aymazlığını göstererek tehditlerini de savururken, maskeleri de ortaya döküyor.
Bir darbeyi önleyecek gücü adadan kullandığını,Kürtlerin kendi kendini yöneteceğini ve buna göre bir anayasaya evet dediğini ,ancak eğer olmaz ise sopayı Türk milletine gösterirken başkanlık sisteminin nimetlerine karşılık kendine yönetim hakkı istemiş.
Anadoluda 3000 yıldır at oynatan Türk milletinin mensuplarını yok sayarken Kürt milleti öne çıkıyor.
Solcular,1968 lı Marksistler halkların demokrasi şemsiyesi altında ,radikal dinciler İslam adına Türk milleti ve onun cumhuriyetini yok etmede adeta PKK yı destekleyen dış güçlerin Bölünmüş,federe,halklar ve diller diyarı bir ülke olmasının değirmenine su taşırken,Aşırı milliyetçi guruplar hala daha marjinal gösteri ve söylemlerde bulunmaktadırlar.
Çıkış yolu Türk milletini yok saymak,anayasadan çıkarmak değildir.tarih 7000 yıllık serüvende Türk milletini ve finalinde Türkiyenin varlığını yok sayıp devlete yeni bir ad bulmaya soyunmak abesle iştigaldır.
Türkiye isminin nerden kaynaklandığını,Fransız,Alman,Macaristan,Avustırya,Finlandiya,Rusya,Çin ve Iran tarihlerinden Türklüğü öğrenemeyen cahiller eğitmekle vakit harcamanın artık önemi yok.
Türkiye ABD yazarı Hantıngtonun öğretileri ile Batıdan ayrışarak veya batı ile işbirliğinde Orta doğunun efendiliğine ,korumasına,jandarmalığına,Arap ve İslam dünyasını sevk ve idare etmek amaçlı Neo Osmanlı rüyasına kapılmamalıdır.
Bat ekonomide özgür,ileri teknoloji üreten ,caydırıcı ve yaptırıcı modern Türkiye yi istemez.İşte bu hedefi koyan Mustafa Kemale bunun için karşıdır.Homojen bir İslam toplumu batı için Türkiye e engeldir.tarikatları,mezhepleri ve onların kavgaları ile Anadolu ya geliş güzergahına göre etnisite yaratmaya çalışanlarda batılılardır.Kimmerler ve İskitlerden başlayarak bölgeye şaman-hristiyan ve Müslüman olarak 3000 yıllık zaman tünel içinde gelmişler ancak bugün mezhepleri ,tarikatları farklı olsa bile %99 İslam olan bir milletimiz vardır.
O halde Türkiye e ve Anadolu da Tek bayrak,tek millet,tek resmi dil (Dileyen herkes ana dilde konuşsun ,okusun,öğrensin ve bu hizmeti de devlet versin) olmasının ve Türkmenin-Kürdün-Lazın-Kafkasyalıların-Balkanların-Arapların mutlu ve beraber yaşaması için Türk milleti ve Türkiye değişmez kavram olmalıdır.Buradaki Türk Türkmen değildir. Ülkedeki, etnik kökenlilerin ortak paydası Türkiye yurttaşlığıdır.
Bunun Reçetesi Peygamberimiz Hazreti Muhammed e vahiy olan ve onun anladığı ,öğrettiği kuran anlayışı imami Azam Ebu Hanefi , Muhammed İkbal ve Mustafa Kemalin din ve Millet anlayışı çıkış yoludur.
Bunun dışındaki yollardan geçiş zordur,sonu hüsrandır.
7 000 yıllık Türk tarihi yıkılmış hanlık,atabeylik,beylik,devletler ve İmparatorluklarla doludur ,fakat Osmanlı dahil içten ve dıştan işbirlikçilerle yıkılmıştır.
Önceki ve Sonraki Yazılar