Yasemin ÖZÇELİK

Yasemin ÖZÇELİK

BUGÜN ÖĞLE SAATİNDE BİR ÇOCUK EZİLDİ HABERİNİZ VAR MI ?

 Duydunuz mu ambulans sesini .içiniz cız etti mi kimbilir kime gidiyor diye .o ambulans sesi bir gün size de gelebilir unutma.!!!
Üstelik kaza diyemeyeceğimiz bir şekilde ,çünkü kaza kazayla olur hani dikkat edersin ama oluverir işte ama bu öyle değildi işte .
Burası eski adı Dosma olan Atmeydanı mahallesi ve okul önü tam 5 yol ağzı ,Dağsu ,Dağbaşı,Kaplıca,Ekmekciler,Yağlıtaş,Atmeydanı ,Timya vadisi ,Zıraat mevki mahallelerinin birleştiği yol üzeri ve bu mahallelerdeki çocukların gittiği okulun önü ...
Can güüvenliğin aşırı dikkatli olursan var, yoksa küçücük çocuklar bile o 5 yol ağzından nasıl geçsin .
 
Bu gün öğlen yemek molasında çocuk bakkaldan bir alt yola inince gelen bir araç çarptı. şükür ki can kaybı olmadı ,ama olabilirdi de sakat da kalabilirdi değil mi? .
Bunu felaket tellalliği için yazmıyorum .Elimizde olup da çözülebilecek sorunların neden çözülmediğine çözülemediğine dikkat çekmeye çalışıyorum.
Saat 2.45 de okul zili çaldı tören oldu ve aman Allahım bune öyle bir trafik ki açılması imkansız bir kördüğüm .
 
Sordum bu her gün böyleymiş .Okul önünde araclar kitlenmiş korna sesleri .çıkmaya çalışan yaya öğrenciler koca koca araçlar yoo böyle bir can pazarı olamaz .Burası Dosma ya bildiğimiz bir mahalle Cumhuriyet caddesi mesai çıkışı tirafiği değil yani ,ama abartmıyorum mobese şahidimdir Cumhuriyet caddesi böyle trafik karmaşası görmemiştir.
 
''Offf bu ne aynı şeyi yazıp durmuşsun dediğinizi duyar gibiyim'' .
 
Evet yazıyorum aynı şeyi üzerine basa basa yazıyorum burası Dosma Okul önü tam 5 yol ağzı 3 ü birbirine yön veren 5 yol ağzı ve nerde bu okul önü Trafik polisi? .
 
Geçen yıl Okul Müdürümüz her sabah ve akşam o Trafiğe yön vermek için kapıda bekler çocukları geçirirdi .
 
Yok böyle bir şey ya okul trafik polisi yok araçlar kördüğüm ve  Okulun Beden Eğitim Öğretmeni çıkıp araçlara yön vermeye çalışıyor.
 
Yayalar ürkek şöförler ise ne hikmetse kornaya basınca yol açılacak sanıyorlar galiba .
Abarttığımı düşünen oradaki mobese den saat 2 45 e baksın ama görünce siz burdan sağ çıkmayı nasıl başarıyorsunuz diye de şok olmasın yani.
Sevgili okurum bu çocuklar da bu Okullarda hepimizin .Lütfen biraz daha dikkat edelim yayalara ve okul önlerine .Bir de Okulun ta dibine kadar araçla girmek de ne oluyor isterseniz aracı snıfa sokun çocuk hiç yürümesin 
 
Sayın yetkili sizden de ricam Allah aşkına okul giriş ve çıkış saatlerınde lütfen trafik polisi görevlendirin .ve lütfen yeterli sayıda trafik polisi yok demeyin sayı yeterli değilse atama yapın yeterince .
 
O kaza yapan çocuğun annesi ben değilim ,ama olabilirdim de ve olsaydım inanın bana bu yazım bu kadar yumuşak olmaz dı .
 
Gördüğümü yazmak benim görevim Okul önü tedbirlerini almak da yetkilisinin görevi .o zaman lütfen okul Giriş ve çıkış saatleri denetlensin hele de güney çevre yolu nun geçtiği
düzergahlardaki Okulların önü acil tedbir alınmalı.
 
SEVGİYLE VE SAĞLICAKLA KALIN 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar