Yasemin ÖZÇELİK

Yasemin ÖZÇELİK

DUASIZ ÜŞÜRMÜŞ YÜREKLER

 BÜTÜN GECE HİÇ TANIMADIĞIM BİRİNE DUA ETTİM
 
Geçenlerde bir gün bir ortamda engelli bir kardeşimize ulaşım konusunda yardımcı olmaya çalışıyordum.Malum şehrimizde engelli taksi yok , sadece otobüs var belli saatlerde oda tek düzergah maalesef .
O sırada biriyle tanıştım sağolsun bize yardımcı oldu gerekirse eve bile bırakabileceğini söyledi .beklerken sohpet ettik.
Gözleri uzaklara, boşluğa dalan her bir insan ,ayrı bir hikayeydi film gibi ...
Bir bebekleri olacakdı .Doktor bu ay ki kontrolde onların yüreklerini dağlayan o cümleyi kurmuştu .
''Bebeğiniz engelli isterseniz hamileliğe son verebiliriz'' !!! :(

Hayır !!!
- Doktor bize bu cümleyi kurduğundan beri şoktayız .Farklı doktor farklı hastaneler hepsi aynı şeyi söyledi testler bebeğinizin ensesini kalın gösteriyor .Ben nasıl kıyarım ona Allah verdi Allah öyle yarattı ben nasıl derim ki hayır istemiyorum,bebeğimiz sağlıklı doğup sonradan da engelli olabilir değil mi ? çok üzgünüz keşke hiç doktora gitmemiş bunu hiç öğrenmemiş olsaydık ,şimdi nasıl geçecek onca ay acabalar içerisinde .
Bütün bunları bir çırpıda anlattı sonra yine gözleri daldı ,
şükürler olsun halimize rabbim ne verirse güzel verir dedi...
Dinledim ;
Dilim döndüğüncede bir iki cümle kurdum.Allahın takdiri biz karışamayız ki dedim .
Hem o kadar çok tanıdığım yaşamıştı ki bunu sonra sapasağlam çocukları olmuştu.bu kez de öyle olmasını diledim içimden .
Düşündüm ;
Böyle bir haberi hamile bir anneye genç bir babaya söylemeden önce o çift pisikoterapi alsa ve pisikolog desteği ile bununla yüzleşse daha sağlıklı olmazmıydı acaba.
Düşünün ;
Hamile bir kadının hormonları ,duygusallık,hassaslık,aşırı gergınlık,boş boş ağlamak ,gülmek bunları hepimiz biliyoruz yaşadık değil mi .Böyle karma karışık duygularla boğuşan bir genç anneye ''çocuğunuz engelli '' demek o anneyi babayı ne hale getirir .
Evime dönerken hep o konuşma beynimin içinde dolandı durdu .
O sağlam duruş !  üzüntüsünü dile getirirken beni tanımıyordu belli ki konuşmaya ihtiyacı vardı anlattı .Ardından beni dinlediğin ve güzel temennilerin için Allah senden razı olsun dedi.
O gece aldığım her nefeste dua ettim ,kaç kere bilmiyorum her derin nefeste dua ettim .Adeta kitlenmiştim o kişinin yerine koydum sürekli kendimi uzun uzun hayal ettim olabilecekleri .
Rabbim ferahlık ver ne olur anneye ,babaya o minicik bebeğe sağlık ver diye dilimde tesbih oldu bütün gece uyumuşum ...
Ben her sabah ezandan önce uyanırım o gece bir başka uyandım ezanı muhammet o karanlık geceyi aydınlatırken ezan bitene kadar gün doğana kadar dua ettim .
Bu karanlık geceyi aydınlatan rabbim o adını dahi bilmediğim bir daha görsem belkide tanımayacağım o insanların bebeğine şifa ver sağlıkla kucaklarına alsınlar ne olur ne olur diye yalvardım .
Bu durum beni o kadar etkiledi ki kaç gündür etkisindeyim.
Diliyorum Allahtan aylar sonra o bebek sağlıklı doğacak ve ben yine tesadüfen onu görüp kucağıma alacağım
Değerli okurum ;
Bilinmez ki hangi biçare gönlün duasında saklıdır şifamız, Rabbim hepimizin adını dua edilenler arasına yazsın .Dua edenlerimiz dua ettiklerimiz bol olsun ve hayırlı dualarımızı rabbim kabul etsin ...amin
Önceki ve Sonraki Yazılar