Yasemin ÖZÇELİK

Yasemin ÖZÇELİK

RAMAZAN ÖĞRETMENİN SERZENİŞİ

Kalemim bugün dünün sesi oldu ,tüm ücretleri öğretmenlerin ve atanamayan öğretmenlerin hatta kadrolu olup bugün ki şartlar altında ezilen tüm öğretmenlerin sesi oldu.

Daha kötü bir Türkiye'ye ve daha kötü bir dünyaya öğrenci yetiştirmek zorunda olan hiçbir öğretmenin öğretmenler gününü kutlamıyorum. Binlerce öğretmenin açlık sınırı altında üçretli çalıştığı bir Türkiye'de kimsenin öğretmenler gününü kutlamıyorum.

Atanmadığı için inşaatlarda, marketlerde ve daha birçok işte çalışmak zorunda kalan öğretmenlerin olduğu  bir Türkiye'de kimsenin öğretmenler gününü kutlamıyorum. Sırf atanmadığı için intihar eden öğretmenlerin olduğu bir Türkiye'de hele, hiç kimsenin bir şey kutlamaya hakkı yok.

Sanki, öğretmenleri çok düşünüyormuş gibi; yalaka sendikaların ve  yalancı maaş bakanlığı dışında hiçbir işe yaramayan bakanların öğretmenler gününü kutlamasını Protesto ediyorum. Hele binlerce çocuğun okumak yerine çalışmak zorunda olduğu bir ülkede, ne kutlamasından bahsediyorsunuz. En başta da bütün bunlara göz yuman, bankamatik memuru öğretmenleri Protesto ediyorum. Kadrolu olmanın verdiği rahatlıkla ücretli öğretmenleri görmezden gelip onları ezmeye çalışan kadrolu öğretmen arkadaşları da Protesto ediyorum. Ticarethaneye çevirdikleri özel okullarda öğretmenleri bir işçi gibi çalıştırıp sömüren patron kılıklı, dar  kafalıları; Protesto ne ki onları aşağılıyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarım, bir  öğretmenler gününüz daha kutlu olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar