Döndüğüm Gün Tutuklanacağım

Döndüğüm Gün Tutuklanacağım

Kasım ayında vize süresi dolacak genç "Ülkeme dönmek zorundayım. Döndüğüm gün tutuklanacağımı biliyorum. Can güvenliğim olmadığı için Türkiye'den siyasi sığınma talebinde bulunacağım." dedi.

Gürcistan'da, Saakaşvili hükümetine muhalif olan Tetrebi Partisi temsilcisi Shota Jikia, can güvenliği olmadığı için Türkiye'ye siyasi sığınma talebinde bulunacağını açıkladı.

Gürcistan'da, 26 Mayıs tarihinde yaşanan resmi açıklamalara göre, 2 kişinin öldüğü olaylarla ilgili Trabzon'da basın açıklaması düzenleyen Tetrebi Partisi temsilcisi Shota Jikia, can güvenliği bulunmadığı için Türkiye'ye siyasi sığınma talebinde bulunacağını açıkladı.

Jikia, Gürcistan'da bulunan arkadaşı Zvilad Kushitashvili ile birlikte Trabzon'da 26 Mayıs olayları ile ilgili basın açıklaması düzenlemeyi planladıklarını belirterek "26 Mayıs tarihinde hükümetin anti demokratik uygulamalarını protesto için organize edilen mitingimizde çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetti. Bu hükümet yanlısı televizyonlar tarafından 2 kişi olarak duyuruldu. Gözaltına alınan bir kişi işkence ile öldürüldü."

Bunlarla ilgili Trabzon'da bir basın açıklaması düzenlemek istediklerini anlatan Shota Jikia, şöyle konuştu: "Açıklama öncesi Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze tarafından tehdit edildim. Basın toplantısı düzenlemem halinde başıma bir şeyler gelebileceğini söyledi. Basın toplantısını birlikte düzenlemeyi planladığımız Zvilad Kushitashvili isimli arkadaşımızdan 5 gündür haber alınamıyor. Hayatından endişe ediyoruz. Kasım ayında vize sürem dolacağı için ülkeme dönmek zorundayım. Döndüğüm gün tutuklanacağımı biliyorum. Can güvenliğim olmadığı için Türkiye'den siyasi sığınma talebinde bulunacağım. Gürcistan'da hükümet muhalifleri gerçek dışı gerekçeler gösterilerek tutuklanıyor, kaçırılıyor ve kayboluyor."

World Pirson Polulation List kurumunun 2011 yılı verilerine göre, dünyada 217 ülke arasında Gürcistan tutuklu sayısı bakısından 12. sırada. 2010 yılı verilerine göre, Gürcistan'daki her 100 bin kişiden 537'si tutuklanmış. Gürcistan bu oranla dünyada 6. sırada yer alıyor. Gürcistan'da halen 57 Türk vatandaşı tutuklu bulunuyor. Gürcistan'da tutuklu bulunan Türk vatandaşlarından 31'i Nuriye Kaput'un başkanlığını yaptığı Mağdur Aileler Derneği'nin çalışmaları ile suçsuzlukları ispatlanarak geçen ay serbest bırakılmıştı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.